avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea unui cont al unei terte persoane in vederea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea unui cont al unei terte persoane in vederea recuperarii pensiei de intretinere minor

cum se poate actiona in instanta in urmatoarea situatie:
-fostul sot obligat la plata pensiei de intretinere minor in cuantum de 25%din venitul net lunar isi ascunde veniturile ce ii vin din strainatate ptr munca prestata( in favoarea unui angajator strain) in contul bancar al actualei sotii
-motivul ptr care face acest lucru se datoreaza faptului ca el in trecut a mai fost executat silit si nu vrea ca istoria sa se repete.
-actuala sotie a recunoscut la politie ca intradevar in contul ei intra salariul lui
ce actiune trebuie sa intreprind impotriva acesteia in conditiile in care ea a recunoscut ca banii lui intra in contul ei si mai mult ,la politie exista si extrasele bancare prin care se poate observa acest aspect,in conditiile in care fostul sot are o obligatie de plata pe care nu si-o achita in favoarea minorei ,ascunzand in mod intentionat veniturile?exista plangeri ptr abandon in care a fost amendat si condamnat la 6 luni cu suspendare dar pe mine ma intereseaza recuperarea banilor.
acesta este raspunsul primit de la executor: "aveti vreun titlu eexecutoriu prin care fostul sot are de primit bani de la fosta concubina, actuala sotie" ?
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
intrebati-l pe executor daca are vreo dovada ca cineva are cont la o anume banca, inainte de a trimite adresa de poprire la respectiva banca.
V-o spun eu ca nu. Daca pot trimite la banca poprire, fara sa stie daca acolo debitorul are cont, de ce nu poate trimite la actuala sotie a debitorului o poprire? Are deja incuviintarea executarii, pe titlu, nu? ce mai vrea?
a trimis poprirea la banca dupa ce eu i-am dat banca sau dupa ce a verificat la min fin dupa cnp-ul respectivului la ce banci are conturi deschise.nu pot trimite poprire la actuala sotie ptr ca nu exista nimic impotriva ei,titlul executoriu e impotriva lui nu a ei.
Ce sa zic?! Aveti ghinion sa gasiti un executor care nu are chef sa faca treaba. Nu trebuie decat sa existe indicii ca terul poprit datoreaza bani debitorului dvs pentru a se infiinta poprirea. Nimic mai mult, de dovada e nevoie in litigiul de validare poprire.
eu vad ca dvs aiuriti
adica cum sa existe indicii

eventuala validare merge pe indicii ...si sau executarea...))))
eu nu am mai zis aici nimic ca va vad specialist cu aspiratii de avocat dar nu mergem pe aiureli
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2013
ContSters297103, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum pot face ca pensia de întreținere să fie virată în contul meu, nu în cel al executorului? sombreros sombreros Buna ziua. Este normal ca executorul, contractat de mine, sa primeasca pensia mea alimentara in contul lui bancar? Suma, reprezentand pensia alimentara, a fost ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nou al platitorului de pensie alimentara refuza plata pe motiv ca adresa instantei de poprire a fost emisa pe numele primului angajator silver1101 silver1101 Va rog sa ma lamuriti si totodata sa ma ajutati, daca e posibil sa gasesc rezolvare la o problema: - am fost informata, de catre fostul sot, platitor de ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna tert poprit stmaria stmaria Buna seara! V-as ruga sa imi explicati ceva. am de recuperat o suma de bani de la fostul meu sot. El primeste chirie de la o banca. Am incercat sa il execut. ... (vezi toată discuția)