avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea unui cont al unei terte persoane in vederea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea unui cont al unei terte persoane in vederea recuperarii pensiei de intretinere minor

cum se poate actiona in instanta in urmatoarea situatie:
-fostul sot obligat la plata pensiei de intretinere minor in cuantum de 25%din venitul net lunar isi ascunde veniturile ce ii vin din strainatate ptr munca prestata( in favoarea unui angajator strain) in contul bancar al actualei sotii
-motivul ptr care face acest lucru se datoreaza faptului ca el in trecut a mai fost executat silit si nu vrea ca istoria sa se repete.
-actuala sotie a recunoscut la politie ca intradevar in contul ei intra salariul lui
ce actiune trebuie sa intreprind impotriva acesteia in conditiile in care ea a recunoscut ca banii lui intra in contul ei si mai mult ,la politie exista si extrasele bancare prin care se poate observa acest aspect,in conditiile in care fostul sot are o obligatie de plata pe care nu si-o achita in favoarea minorei ,ascunzand in mod intentionat veniturile?exista plangeri ptr abandon in care a fost amendat si condamnat la 6 luni cu suspendare dar pe mine ma intereseaza recuperarea banilor.
tertul poprit(in cazul meu actuala sotie a fostului sot) detine in contul sau sume de bani cu titlu de salariu ale sotului ei.
raportul juridic dintre cei doi exista...nu?ei fiind sot si sotie!!!
Poprirea
Art. 753. – (1) Sunt supuse urmaririi silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmaribile datorate debitorului ori detinute în numele sau de o a treia persoana, sau pe care aceasta din urma i le va datora în viitor, în temeiul unor raporturi juridice existente. De asemenea, în conditiile art. 708 alin. (1), pot fi poprite si bunurile mobile corporale ale debitorului detinute de un tert în numele sau.
ehh..eu sunt mai greu de satisfacut...asa ca ar fi interesant sa vedem si solutia data de dvs in aceasta speta.bun ,am inteles ca nu se poate afce nimic prin executor...dar cum se paote face?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2013
desirelia75, utilizator
desirelia75 a scris:


raportul juridic dintre cei doi exista...nu?ei fiind sot si sotie!!!




:-/:stunned:

... ce raport juridic exista intre sot si sotie ??!?!?!?

Faptul ca exista niste bani in contul sotiei si care dvs. banuiti ca ar fi salariul sotului, nu inseamna ca exista raporturi juridice intre sot si sotie!!!!!

Ma tem ca nu aveti ce sa faceti insistand pe aceasta cale!!!!

Va trebui sa adoptati o alta strategie.

Este absolut clar, ca nu veti putea pune poprire niciodata pe conturile actualei sotii ale fostului sot al dvs.!!!!!
Ups... adicatelea, daca salariul sotului intra in contul sotiei, nu exista un drept de creanta al sotului fata de sotie, pentru sumele respective? Mai sa fie! Dar ce fel de raport avem aici, daca nu unul juridic?
doamna av de unde ati tras dvs concluzia ca eu banuiesc ?in conditiile in care am spus din capul locului ca la politie exista declaratia ei si extrasul de cont de la banca al ei,in care firma angajatoare a lui vireaza drepturile salariale ptr el si se specifica clar ca acei bani reperzinta salariu ptr luna x ?daca firma spunea ca acei bani reprezinta drepturi de autor de ex ..sau diurna .....da..era altceva...dar acei bani reprezinta scris clar negru pe alb SALARIU.
am vb azi cu executoarea si i-am explicat mai clar acest rationament...a spus ca ii va trimite ei acasa o notificare sau nu stiu ce...prin care ii aduce la cunostina ca exista un titlu executoriu impotriva lui.cred ca nimeni nu ii interzice acest lucru si nu cred ca e trasa la raspundere cumva executoarea ca face asta.si care ar fi acea alta strategie?ca tot intreb asta dar nu mi se raspunde.ce actiune in civil pot intreprinde ptr a recupera sumele din pensia de intretinere a minorei in situatia de mai sus?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2013
desirelia75, utilizator
Jocandi Causa a scris:

Ups... adicatelea, daca salariul sotului intra in contul sotiei, nu exista un drept de creanta al sotului fata de sotie, pentru sumele respective? Mai sa fie! Dar ce fel de raport avem aici, daca nu unul juridic?




... o fi existant acel drept de creanta al sotului... daca vrea el!!!! ... altfel nu exista!!!



... dar, fosta sotie a lui ce relatie juridica si care este temeiul legal pentru a putea pune poprire pe contul actualei sotii a fostului sot ?!?!?!?

Alte discuții în legătură

Cum pot face ca pensia de întreținere să fie virată în contul meu, nu în cel al executorului? sombreros sombreros Buna ziua. Este normal ca executorul, contractat de mine, sa primeasca pensia mea alimentara in contul lui bancar? Suma, reprezentand pensia alimentara, a fost ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nou al platitorului de pensie alimentara refuza plata pe motiv ca adresa instantei de poprire a fost emisa pe numele primului angajator silver1101 silver1101 Va rog sa ma lamuriti si totodata sa ma ajutati, daca e posibil sa gasesc rezolvare la o problema: - am fost informata, de catre fostul sot, platitor de ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna tert poprit stmaria stmaria Buna seara! V-as ruga sa imi explicati ceva. am de recuperat o suma de bani de la fostul meu sot. El primeste chirie de la o banca. Am incercat sa il execut. ... (vezi toată discuția)