Buna ziua,
Sunt despartita de sotul de mai bine de 4 ani (am stat eu cu copil acum in varsta de 5 ani, ori la parintii mei, ori la parintii lui, fara el). Vreau sa depun cerere de divort. Am tot asteptat sa mergem impreuna, asa as fi vrut eu, dar pentru ca el ma tot amana, o voi face de una singura. Faptul ca el de mai bine de o luna nu a mai dat nici un semn, probabil si-a schimbat numarul de telefon (a fost ziua baietelului si nu l-a sunat) ma poate ajuta sa-l acuz de abandon?
Intreb asta, deoarece vreau sa ma folosesec de orice sa-l decad din drepturi. Nu vreau sa mai depind de el cand vine vorba de a hotari ceva ce-l priveste pe copil.
De exemplu, i-am promis copilului ca la anu va primi cadou de ziua lui o excursie la Disney, pe care nu o vom putea face daca tatal nu-mi face procura. Si cum tatal dispare si cate doua luni fara sa dea un semn....
Oricum nu contribuie cu aproape nimic la cresterea si educatia copilului (in 8 luni a dat pentru copil 1200 lei si a venit sa-l vada de 3 ori, cred)...
Eu asa avea ceva dovezi...dar sincer, ma doare sufletul ca se ajunge la ceva atat de urat. Tatal si-a luat cu suspendare pentru fals, uz de fals si inselaciune...mai are un dosar civil...exista vreo 2 articole la ziar care nu sunt spre lauda lui. Apoi, in urma cu 2 ani am ajuns pe la politie si am dat declaratie pentru ca la fel, disparuse. Numai ca atunci imi trimisese cateva mesaje prin care lasa de inteles ca se sinucide! (am vorbit cu cel care mi-a luat declaratia la momentul respectiv si ar trebui sa mai existe acea declaratie la arhiva). Apoi, sunt parintii lui care nu vor putea sa-i ia partea. Am stat in casa lor cand sotul a disparut....si a aparut si iar a disparut. Le e frica de lege ca sa minta...plus ca as veni cu martori vecini....prietena care a ramas cu copilul de 2 ani cand eu am mers la politie sa-l declar disparut!
Nu-mi trebuie banii lui...vreau doar sa capat custodia exclusiva! Nu vreau sa depind de el cand vine vorba de copil...ma incurca! Apare si dispare cand are chef si nu face decat sa bulverseze bietul copil, care la nici 5 ani a ajuns la concluzia ca "mama creste copilul". A afirmat-o in fata a doi parinti care ziceau ca au grija de baiatul lor care e la facultate!
Acum, daca eu fac cererea de divort, trebuie sa ajung si la mediator? Ca atunci, chiar nu stiu cum as putea divorta daca el nu e de gasit!
Ma voi intalni si cu un avocat pentru a discuta, dar pana atunci mai vreau niste pareri!
Da, veti ajunge la mediator macar numai pt informare, cu certificatul pe care vi-l da, va duceti in instanta. Informarea e gratuita.
Taxa de timbru pt divort in cazul dvs e 100 de lei.
Custodia copiilor
mary2013
Buna ziua,in urma unui divort,daca ar fii,cui ii s-ar incredinta custodia copiilor minori,daca eu ,mama,nu am casa,si un servici stabil deocamdata,iar tatal ... (vezi toată discuția)
Divort
any-n
as avea o problema, am depus actele de divort, dar sotul nu este de acord si ca sa ma pedepseasca sa gandit sa imi interzica vreo 5 zile sa mai locuiesc in ... (vezi toată discuția)