Buna ziua,
Sunt despartita de sotul de mai bine de 4 ani (am stat eu cu copil acum in varsta de 5 ani, ori la parintii mei, ori la parintii lui, fara el). Vreau sa depun cerere de divort. Am tot asteptat sa mergem impreuna, asa as fi vrut eu, dar pentru ca el ma tot amana, o voi face de una singura. Faptul ca el de mai bine de o luna nu a mai dat nici un semn, probabil si-a schimbat numarul de telefon (a fost ziua baietelului si nu l-a sunat) ma poate ajuta sa-l acuz de abandon?
Intreb asta, deoarece vreau sa ma folosesec de orice sa-l decad din drepturi. Nu vreau sa mai depind de el cand vine vorba de a hotari ceva ce-l priveste pe copil.
De exemplu, i-am promis copilului ca la anu va primi cadou de ziua lui o excursie la Disney, pe care nu o vom putea face daca tatal nu-mi face procura. Si cum tatal dispare si cate doua luni fara sa dea un semn....
Oricum nu contribuie cu aproape nimic la cresterea si educatia copilului (in 8 luni a dat pentru copil 1200 lei si a venit sa-l vada de 3 ori, cred)...
Cererea se depune la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun, daca nu ati avut domiciliu comun, la judecatoria de pe raza domiciliului sotului parat.
La mediator- oricare, de oriunde
Un divort se poate pronunta in lipsa uneia dintre parti? Ma gandesc ca e posibil ca sotul sa nu se prezinte deloc la termene. Ar putea fi asta un avantaj in obtinerea custodiei exclusive?
Plus ca eu nu cunosc ultima adresa a sotului...va trebui sa dau o adresa sau un numar de telefon pentru contact, pentru a i se trimite citatiile?
Trebuie sa dati adresa paratului, ultima pe care o cunoasteti, puteti da si adresa de email si numar de telefon, puteti da si adresa parintilor lui. Daca nu va fi gasit la nici una din adresele date si nu va raspunde nici la telefon, va fi citat prin publicitate, cu afis pe usa judecatoriei si, daca instanta hotareste, si prin publicitate intr-un ziar cu acoperire nationala. Se da un anumit termen, pe care nu-l pot preciza, si daca nu apare, abia atunci se judeca in lipsa.
Custodia copiilor
mary2013
Buna ziua,in urma unui divort,daca ar fii,cui ii s-ar incredinta custodia copiilor minori,daca eu ,mama,nu am casa,si un servici stabil deocamdata,iar tatal ... (vezi toată discuția)
Divort
any-n
as avea o problema, am depus actele de divort, dar sotul nu este de acord si ca sa ma pedepseasca sa gandit sa imi interzica vreo 5 zile sa mai locuiesc in ... (vezi toată discuția)