avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adaugarea abuziva a unei persoane la cota de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adaugarea abuziva a unei persoane la cota de intretinere

Buna ziua,

Am mai citit despre acest subiect pe forum, dar as dori sa si aflu ce este de facut.

Locuiesc intr-un apartament de 2 camere impreuna cu prietenul meu, de mai bine de 1 an. Suntem inscrisi in cartea de imobil cu nume, CNP si chiar si locul de munca (???) si am declarat de la bun inceput ca in apartament vom locui numai noi doi.
In luna Mai anul acesta am sesizat ca sunt trecute 3 persoane la intretinere, fara ca noi sa fi fost 3 sau mai multi.
Programul de lucru al administratorei fiind destul de strict (Joi, 18:00-20:00, si atat) am preferat sa ii aduc la cunostiinta eroarea printr-o scrisorica pusa la casuta postala a Asociatiei de Proprietari, in ideea ca d-na imi va raspunde si imi va explica ce s-a intamplat, sau va recalcula intretinererea.
Dar...soc! a 2a zi am gasit scrisorica desfacuta, fara nici o notita, in casuta mea postala. Am asteptat urmatoarea intretinere, sperand ca va fi recalculata, dar .. nimic.
.
Explicatiile presedintelui si ale administratorei:

1. In urma sesizarii verbale a 2 vecini(e) cum ca la mine in casa a locuit in luna Mai o domnisoara roscata, grasuta si cu parul lung, asociatia a decis adaugarea ei la cota de intretinere. - I-am explicat ca nu este adevarat si i-am evidentiat faptul ca persoana descrisa a locuit o perioada la apartamentul de langa mine. Mai mult de atat, domnisoara imi si plimba cainele conform spuselor vecinilor. O alta domnisoara de la blocul alaturat, are un catel, aceeasi rasa, si anume Beagle, care seamana cu al meu.
Dupa ce am explicat aceste lucruri, d-nul presedinte a ridicat neputincios din umeri, si-a cerut scuze si a spus ca nu se va mai intampla, dar ca banii nu ii poate restitui, si nici nu poate sa ii scada din urmatoarea intretinere. =D> DAR! Ca daca data viitoare cand vor mai fi astfel de sesizari, acestea se vor face in scris. Lucru care ma incalzeste enorm #-o.
2. Nu a existat nici un raspuns la scrisorica mea, pe motiv ca eu am adresat scrisoarea D-nei Administrator, care este o simpla angajata, si nu D-nului Presedinte care de fapt ia aceste decizii. #-o
3. Am fost amenintata cu Fiscul (dupa parerea lor eu stau ilegal acolo), care va veni sa verifice actele conform carora sunt in legalitate in acel apartament =D> ... pentru ca asa se rezolva probleme in Romania. Aruncam cu gaina moarta de la unu la altul.

Intrebarea mea este: unde pot face plangere pentru adaugarea abuziva a acelei prietene imaginare? Sunt din Bucuresti, buletinul il am pe sectorul 6, insa de locuit locuiesc in sectorul 3. Ma duc la sectorul 3, corect?
Deasemenea, este legal ceea ce a facut d-na administrator? Se poate baza numai pe sesizarile verbale a 2 vecini? Este corecta decizia de a nu recalcula intretinerea sau restitui banii, atata timp cat le dovedesc ca se inseala?

Va multumesc!!

Imi cer scuze pentru textul lung :flowersblue:
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:02, 13 Septembrie 2013
Multumesc pt raspuns.

Insa, ce e de facut acum?
Merg la primarie si depun o plangere impotriva asociatiei de proprietari, pe motiv de frauda si refuz de recalculare?
Ce se intampla cu sedinta de mediere care mi-a fost pusa "din burta", consider eu...
Ce scrie pe acea chitanta pe care v-a falfait-o administratora?

La primarie puteti reclama faptul ca ati fost pusa la o plata pe care asociatia nu poate demonstra ca a facut-o din cauza dv.
Poate au fost sedinte de mediere cu alti restantieri, dar suma a impartit-o la cei invitati.

Interventie moderator.
Voi incerca sa cooptez o doamna mediator de pe acest forum, sa-i cerem parerea si va asigur ca este competenta.
Pe factura scria simplu suma de 770RON, incasata de la asociatie cf contractului x, insa nu era specificat numarul fiecarei invitatii ca sa spun asa. Era o factura la comun, platita in avans din cate mi-a spus dansa.
Eu din invitatia respectiva inteleg urmatoarele:

Ma duc la sedinta respectiva sa mie se expuna avantajele medierii si in cazul in care sunt de acord, dupa informarea respectiva(reglementata de lege ca si gratuita), ia parte si medierea, care este contra cost. Pot accepta sau refuza medierea.

In cazul in care sedinta NU a avut loc...medierea cu atat mai putin...de ce mi se imputa costul medierii? De ce mediatoarea mi-a transmis prin mail ca nu exista nici un cost...?Si de ce s-ar plati aceste sedinte in avans, daca nu stii dinainte ce decizie va lua terta parte?..

Inca o data, va multumesc pentru ajutor!
Rezulta ca documentul care contine suma impusa dvs ,este emis pe numele asociatiei de proprietari
Daca dvs ati achitat debitul anterior termenului sedintei de mediere ,dvs nu va revin obligatii de plata,astfel incat asociatia de proprietari urmeaza sa dispuna modalitatea de recuperare suma
In eventuala sesizare la serviciul specializat din primarie,este de preferat sa nu impuneti dvs obiectul verificarii respectiv plangere sub aspectul "fraudei",mai de graba detaliati concret succesiunea de evenimente solicitand factorilor responsabili sa verifice si eventual sa solutioneze in limitele normelor care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Si aici intervine marsavia asociatiei de proprietari: plicul a fost primit vineri, sedinta a fost programata saptamana urmatoare miercuri iar programul de incasare al intretinerii JOI.
Eu am trimis mail cabinetului de mediere luni, a 2 a zi lucratoare dupa primirea plicului cu promisiune de plata.
Evident ca nu voi mentiona "frauda", voi fi cat se poate de diplomata si voi prezenta faptele asa cum s-au intamplat, fara interpretari personale si subiective. :strong:

Alte discuții în legătură

Administrator asociatie de proprietari lizica lizica Buna seara, Poate un Administrator al Asociatiei de Proprietari sa fie inlouit, prin imputernicire, de catre fiica acestuia? (vezi toată discuția)
Actiune in justitie pentru recuperare datorii dan_crihan dan_crihan Buna ziua, Pentru recuperarea datoriilor la cheltuielile de intretinere de la un rau platnic; Va rog sa ma clarificati in urmatoarele probleme: a) daca ... (vezi toată discuția)
Asociatiile de locatari platesc taxa de timbru judiciar atunci cand isi cheama restantierii in judecata? legal23 legal23 Am fost dat in judecata de catre asociatia de locatari pentru recuperarea sumei de 4000 lei reprezentand restante la chltuielile de intretinere. Practic, in ... (vezi toată discuția)