Am mai citit despre acest subiect pe forum, dar as dori sa si aflu ce este de facut.
Locuiesc intr-un apartament de 2 camere impreuna cu prietenul meu, de mai bine de 1 an. Suntem inscrisi in cartea de imobil cu nume, CNP si chiar si locul de munca (???) si am declarat de la bun inceput ca in apartament vom locui numai noi doi.
In luna Mai anul acesta am sesizat ca sunt trecute 3 persoane la intretinere, fara ca noi sa fi fost 3 sau mai multi.
Programul de lucru al administratorei fiind destul de strict (Joi, 18:00-20:00, si atat) am preferat sa ii aduc la cunostiinta eroarea printr-o scrisorica pusa la casuta postala a Asociatiei de Proprietari, in ideea ca d-na imi va raspunde si imi va explica ce s-a intamplat, sau va recalcula intretinererea.
Dar...soc! a 2a zi am gasit scrisorica desfacuta, fara nici o notita, in casuta mea postala. Am asteptat urmatoarea intretinere, sperand ca va fi recalculata, dar .. nimic.
.
Explicatiile presedintelui si ale administratorei:
1. In urma sesizarii verbale a 2 vecini(e) cum ca la mine in casa a locuit in luna Mai o domnisoara roscata, grasuta si cu parul lung, asociatia a decis adaugarea ei la cota de intretinere. - I-am explicat ca nu este adevarat si i-am evidentiat faptul ca persoana descrisa a locuit o perioada la apartamentul de langa mine. Mai mult de atat, domnisoara imi si plimba cainele conform spuselor vecinilor. O alta domnisoara de la blocul alaturat, are un catel, aceeasi rasa, si anume Beagle, care seamana cu al meu.
Dupa ce am explicat aceste lucruri, d-nul presedinte a ridicat neputincios din umeri, si-a cerut scuze si a spus ca nu se va mai intampla, dar ca banii nu ii poate restitui, si nici nu poate sa ii scada din urmatoarea intretinere. =D> DAR! Ca daca data viitoare cand vor mai fi astfel de sesizari, acestea se vor face in scris. Lucru care ma incalzeste enorm #-o.
2. Nu a existat nici un raspuns la scrisorica mea, pe motiv ca eu am adresat scrisoarea D-nei Administrator, care este o simpla angajata, si nu D-nului Presedinte care de fapt ia aceste decizii. #-o
3. Am fost amenintata cu Fiscul (dupa parerea lor eu stau ilegal acolo), care va veni sa verifice actele conform carora sunt in legalitate in acel apartament =D> ... pentru ca asa se rezolva probleme in Romania. Aruncam cu gaina moarta de la unu la altul.
Intrebarea mea este: unde pot face plangere pentru adaugarea abuziva a acelei prietene imaginare? Sunt din Bucuresti, buletinul il am pe sectorul 6, insa de locuit locuiesc in sectorul 3. Ma duc la sectorul 3, corect?
Deasemenea, este legal ceea ce a facut d-na administrator? Se poate baza numai pe sesizarile verbale a 2 vecini? Este corecta decizia de a nu recalcula intretinerea sau restitui banii, atata timp cat le dovedesc ca se inseala?
Sedinta de informare privind avantajele medierii la care ati fost invitata, este gratuita si din acest motiv doamna mediator nu putea sa solicite un onorariu doamnei administrator.
Pentru a putea intra in medierea propriu-zisa este nevoie de toate partile (se semneaza un contract, si de regula se achita onorariul de ambele parti in mod egal), ceea ce inseamna ca fara acordul dvs. de vointa nu putea fi programata o sedinta de mediere si cu atat mai putin facturat un onorariu pentru asociatie.
Din expunerea dvs.inteleg ca sunt multe nereguli si in acest caz ar fi bine sa urmati calea legala, adica sa apelati la serviciul de specialitate din cadrul primariei pentru a trimite o comisie de control.
Inainte de a face sesizarea la Primarie adresati Presedintelui de bloc o cerere in care ii solicitati detalierea sumei imputate si mentionati si abuzul legat de a treia persoana pusa la intretinere. Nu este suficient ca ati discutat cu dansul ci va trebuie si raspunsul lui oficial. Inscrisul va fi folositor daca se ajunge in instanta.
Din cele relatate de autoarea topicului, nu cred ca numai pentru o chestiune atat de minora, asociatia trebuie sa se adreseze unui mediator, dar asa se intampla acolo unde se vrea a fi mai catolic decat Papa... Ciudati oameni!
Asa cum spunea si @elga50, daca s-a inteles de catre ”asociatie” ca de fapt persoana pusa in plus pe lista de plata locuia la alt apartament, pentru a stinge diferendul, chiar in conditiile aratate - ca facturile au fost deja platite - pentru luna urmatoare la ap. in care locuiti trebuia trecuta 1 persoana si la apartamentul vecin, n+1 persoane, astfel incat nu se periclita nici o ”socoteala”...
Deci, puneti pe hartie toate nemultumirile, aratati-le unde au gresit, aratati si discutia cu mediatorul, solicitati indreptarea lucrurilor. Inregistrati documentul la asociatie, iar presedintele este nevoit sa va raspunda. Faptul ca dvs. v-ati adresat administratorului, nu este o scuza sa vi se returneze reclamatia, desfacuta, in cutia postala. Eu cred ca presedintele dvs. este acolo, cam de decor. Daca tot ati mai discutat cu dansul, mai trebuie insistat, eventual amintiti-ii ca o sa mergeti la primaria de sector, la biroul de relatii cu as. proprietari. Acum, chiar ca aveti motiv serios, suma deja este mai mare. Mai luati legatura si cu mediatorul.
Buna ziua din nou si multumesc pentru raspunsuri.
Da, este vorba de o multitudine de greseli. Nu am mentionat faptul ca in iarna mi se calculasera penalizari la intretinere in valoare de 136RON pentru o suma restanta de 350-400RON, in urma recalcularii dna administrator ajuns la o suma corecta de 33RON =D> , motivand ca a decalat din greseala coloanele...insa suma corecta nu se afla pe coloana de penalizari in dreptul nici unui alt apartament. Rapsunsul dansei.."mai greseste omul.."
Cand am fost la dansa si am cerut explicatii pentru a 3a persoana, am observat pe caietul dansei ca pe luna Iulie pusese initial tot 3 persoane, dupa care corectase...cu 2. Am intrebat de ce ...la fel.."mai greseste omul" #-o ...
Am primit raspuns din partea cabinetului de mediere -> mi s-a spus ca pentru sedinta de mediere nu s-a incasat de la Asociatie nici un leut, insa s-a incasat suma de 110RON pentru demararea procesului de mediere, pentru trimiterea invitatiei s.a.m.d, suma reglementata de contractul incheiat intre Asociatie si cabinet.
Ma priveste pe mine acest contract in vreun fel, atata timp cat nu am semnat nici un act? Este Asociatia indreptatita sa-mi impute mie costul contractelor incheiate in numele ei?
Numai dv. ati fost invitata?
Pai daca asociatia a platit 110 lei pentru invitatii si acestea au fost facute, atunci cei invitati trebuie sa plateasca aceasta suma.
Deci inteleg ca suma de 110 lei e pentru corespondenta care s-a efectuat, nu pentru medierea propriu-zisa.
Au fost 770RON platiti luna acesta pentru 7 invitatii.
Corect, 110RON pentru invitatie, nu pentru mediere. E mai scumpa invitatia la mediere decat la nunta :hammer: