avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis pentru 7 luni???
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis pentru 7 luni???

Buna ziua!

Am avut un accident in primavara,accidentand un pieton ce traversa regulamentar pe trecerea de pietoni.In urma probelor de sange mi a iesit alcool sub limita de 0.8 la mie.Dosarul a trecut de politie iar la parchet a fost clasat cu NUP(pt ca victima nu a depus plangere in utma imapacarii).Acum dupa 4 luni cei de la politie au zis ca nu mi poate restitui permisu pe motiv ca se aduna lunile pt aciident plus lunile pt alcool si ar iesi vreo 7 luni in total.
Eu stiu ca legea spune asa:
"Art. 214.
(1) In cazul savarsirii a doua sau a mai multor contraventii care atrag si suspendarea exercitarii dreptului de a conduce, constatate prin acelasi proces-verbal, perioada de suspendare se calculeaza prin insumarea perioadelor prevazute pentru fiecare fapta, fara ca aceasta sa depaseasca 90 de zille"
Este posibil sa mi se retina pentru 7 luni?Si daca da in baza carei legi?

Va multumesc
Nu are dle relevanta ca ati avut dovada cu drept sau fara drept de circulatie, doar din prisma momentului din care ar incepe suspendarea poate conta, la dvs suspendarea este compusa din 30 zile neacordare prioritate+90 zile alcoolemie la care s-au adaugat 90 de zile de la fapta urmarita ca infractiune si pentru care procurorul a dispus NUP, dar dvs aveti tot dreptul sa solicitati informatii in legatura cu acest aspect daca nu sunteti lamurit.
Am gasit aici [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2013
ciresel, utilizator
un caz similar si am vz ca si a luat permisul dupa 6 luni(si asta pt ca a venit tarziu NUP ul)si nu 7 cum mi s a spus mie.Asa ca o sa ma duc maine din nou la politist sa mi se clarifice situatia
Sa ne spuneti si noua rezultatul dupa ce va lamureste politia.:)
buna ziua !revin..
Permisu nu mi a fost dat pt ca,asa cum a zis si domnul avocat ,in momentul accidentului a fost o contraventie si o infractiune(dovedita ulterior ca contraventie) si atunci nu se poate aplica art.204

Alte discuții în legătură

Un pic de ajutor va rog! albert33 albert33 Buna ziua. Astazi mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 90 de zile pentru ca nu am oprit la timp la trecerea de cale ferata si barierele s-au lasat ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala razzu razzu Buna ziua, As dori sa ma lamuriti si pe mine cu o problema: am fost implicat acum o luna intr-un accident rutier- eram pe un drum principal in oras si m-am ... (vezi toată discuția)
Solutionarea unui accident rutier in care persoana in cauza este vinovata si totodata victima leandrubadica1967 leandrubadica1967 buna seara ,sunt nou pe acest site,as dori si eu o lamurire,acum 2 saptamani am avut un accident cu masina ,am lovit o masina in spate care oprise brusc ... (vezi toată discuția)