avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis pentru 7 luni???
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis pentru 7 luni???

Buna ziua!

Am avut un accident in primavara,accidentand un pieton ce traversa regulamentar pe trecerea de pietoni.In urma probelor de sange mi a iesit alcool sub limita de 0.8 la mie.Dosarul a trecut de politie iar la parchet a fost clasat cu NUP(pt ca victima nu a depus plangere in utma imapacarii).Acum dupa 4 luni cei de la politie au zis ca nu mi poate restitui permisu pe motiv ca se aduna lunile pt aciident plus lunile pt alcool si ar iesi vreo 7 luni in total.
Eu stiu ca legea spune asa:
"Art. 214.
(1) In cazul savarsirii a doua sau a mai multor contraventii care atrag si suspendarea exercitarii dreptului de a conduce, constatate prin acelasi proces-verbal, perioada de suspendare se calculeaza prin insumarea perioadelor prevazute pentru fiecare fapta, fara ca aceasta sa depaseasca 90 de zille"
Este posibil sa mi se retina pentru 7 luni?Si daca da in baza carei legi?

Va multumesc
Ce pot sa spun, doar ca imi pare rau pentru dvs ca am avut dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un pic de ajutor va rog! albert33 albert33 Buna ziua. Astazi mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 90 de zile pentru ca nu am oprit la timp la trecerea de cale ferata si barierele s-au lasat ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala razzu razzu Buna ziua, As dori sa ma lamuriti si pe mine cu o problema: am fost implicat acum o luna intr-un accident rutier- eram pe un drum principal in oras si m-am ... (vezi toată discuția)
Solutionarea unui accident rutier in care persoana in cauza este vinovata si totodata victima leandrubadica1967 leandrubadica1967 buna seara ,sunt nou pe acest site,as dori si eu o lamurire,acum 2 saptamani am avut un accident cu masina ,am lovit o masina in spate care oprise brusc ... (vezi toată discuția)