avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am furat--(gainarii)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am furat--(gainarii)

buna, nu credeam ca o sa ajung candva sa scriu pe un astfel de forum.
pe scurt> am furat dintr-un magazin in GERMANIA un obiect in valoare de 20 euro(memory stik), m-au prins agentii de paza, au chemat politia si mi-au facut proces verbal. M-am intales cu ei in engleza-cat de cat- si pe procesul vb au bifat ca recunosc ca am furat, ca vreu sa platesc dauna si ceva amenda si sa se termine cat mai repede-sau ceva de genu asta........
Nu am antecedente in romania sau in alta tara a lumii.
Si acuma partea dureroasa> am 29 de ani si sunt aici la un curs de germana, in mod normal ar fi trebuit sa incep sa muncesc din toama aici pe un post supraspecializat--nu spun domeniul ca sa nu-mi fac colegii de ras.
Intrebare......credeti ca o sa ma aleg cu cazier? ..in romania cum se solutioneaza un proces de genul asta?
S-ar putea sa nu-mi dea drept de munca aici? domeniul meu de munca nu este unul comercial, armata sau securitate, e un domeniu social.....
Daca o sa ma aleg cu cazier--probabil o amenda penala---o sa mi se comunice in romania? Daca in romania am un cazier cu o amenda penala in el pt furt s-ar putea sa-mi restrictioneze dreptul al munca...intr-un domeniu de asistenta sociala-*sa zicem...?
M-am uitat in codul penal german si iata ce am gasit>Theft and unlawful appropriation of property of minor value may only be prosecuted upon request in cases under section 242 and section 246, unless the prosecuting authority considers propio motu that prosecution is required because of special public interest.

Astept niste sugesti.....si implor iertare pentru ca am patat numele tarii.
crede-ti ca ar trebui sa-mi iau un advocat?
P.S. produsul l-am cumparat dupa....deci firma nu are nici o paguba.
cand o sa fie procesul ar fi bine sa ma duc sa pledez vinovat si sa spun ceva de genu> ca nu o sa se mai repete si sa cer clementa?
Avocatul din oficiu il plateste statul german.
Un avocat ales de dvs. din Germania depaseste 2000 euro.Dar cazul nu necesita avocat ales.
Cu avocat din oficiu iesiti bine in Germania.

Apropos, ce v-a spus avocatul german.Cum sa pledati vinovat sau nevinovat.Este o colega pe care as vrea sa o lamuriti.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
radugrgsc a scris:

Multumesc tuturor pentru sfaturi, si apreciez daruirea cu care indrumati oamenii pe acest site.
Intre timp am discutat cu un avocat roman de aici(pe net) si cica m-as incadra la o amenda administrativa. Acuma sunt stresat sa nu cumva sa dau peste un judecator mai rasist putin care cand va afla ca sunt roman sa ma parleasca bine de tot. Avand in vedere ca e viitorul meu in joc o sa incerc sa-mi caut un avocat sau sa vad daca nu cumva o sa-mi dea din oficiu.
Oricum ca si concluzie> stikul asupra caruia am atentat o sa ma coste in jur de 1000 eu, stres cat china ....si poate ce-i mai grav cu viitorul compromis in aceasta tara. Pe de o parte e bine ce sa intamplat caci cine stie ...poate ajungeam ca in proverbul romanesc cu oul si boul....... Citind cam majoritate mesajelor de pe acest site am invatat despre viata mai mult decat am invatat pana acuma din propria experienta......
inca o intrebare......nu stau bine deloc cu banii....se paote oare sa-mi angajez un avocat si sa-l platesc esalonat? un avocat acordat din oficiu se plateste?

va mai astept cu alte sfaturi......si de ce nu cu mustrariile de cuviinta.

Este ultimul mesaj pe care il postez pe aceasta situatie.Sa va fie clar dvs.va trebuie un avocat german si nimic mai mult.Nu va riscati viitorul citind tot felul de speculatii ale unor avocati romani,de altfel competenti in legea romana.Nici unul dintre cei ale caror sfaturi le aveti pe acest site , nu cunoaste legea germana si practica judiciara germena,urmarile administrative ale unei eventuale condamnari cat de infima ar fi aceasta.Facti orice sacrificiu, apelati la oricine va poate ajuta in Romania sau in Germania pentru a apela la serviciile unui aparator german.Apararea dvs.nu va decurge conform discutiilor de pe acest site.Treziti-va la realitate pentru a nu regreta mai tarziu,daca vreti sa va faceti un viitor mai bun in Germania.Toata lumea de aici a fost draguta si v-a sfatuit.Dar nu este destul,discutati cu germanii .
N.B.
Imi cer scuze daca cele inserate de mine au avut un accent de duritate,dar trebuieste sa constientizati situatia reala si sa actionati in consecinta,intelegand ca noi cei din Romania (cel putin cei care v-am dat pareri)avem niste limite in ceeeace priveste legea germana
orice sfat e binevenit.....domnul avocat de aici din germania(de nationalitate romana) a spus ca am procedat corect ca am pledat vinovat, cica as incasa o amenda de aproximativ 250Eu cu sanse mari de a fi administrativa---dar dupa nationalitatea mea tare mi,e frica sa nu incasez una penala. Am vb cu doi domni avocati de aicia din germania care mi-au spus ca nu are rost sa-mi iau avocat caci e simplu cazu.....dar nu mi-a garantat nimeni ca o sa fiu incadrat ca si civil. Asa ca o sa raman pe varianta cu avocatul, trebuie sa ma clarific care e faza cu avocatul din oficiu.....
Pana la proces mai e un pic, cred ca dureaza vreo luna.....o sa va tin la curent cu ce se intampla pe aici si cum merg lucrurile....sa-mi tine.ti pumnii.......
#-o
Nemtii sunt corecti.
Treaba cu rasismul nu prea e valabila.
Sunt corecti judecatorii si procurorii.

In Italia sa aveti insa grija.
Daca se intampla in Italia o astfel de fapta e rau.Foarte rau.E o perioada foarte tulbure pt romani.
Se exagereaza tare de tot acolo si ar trebui sa ii bubuie si statul roman cand ii prinde pe aici cu fapte penale pe italieni.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Un EXEMPLU de functionare a instututiilor statului:
sambata 21 martie mi s-a facut proces verbal in urma unui furt dintr-un magazin in germania( MP3 player in valoare de 19EU---nu intru in amanunte)
Marti 23 martie am primit in posta o instintare din partea politiezi si un formular pe care trebuia sa-l complectez.
-am intarziuat pe cat posibil depunerea actelor la politie caci nu stiam exact ce sa scriu si care va fi urmarea, pana la urma inainte cu 2 zile de expirarea termenului de depunere a actelor l-am cautat personal pe comisarul care se ocupa de cazul meu si i-am inmanat actele.
-la 5 zile dupa ce am depus declaratia la politie am primit acasa instintarea din partea procuraturii: s-a dispus incetarea urmaririi penale, atragandumi-se atentia ca la urmatoarea fapta nu mai beneficiez de acesta clementza. Totodata nu am platit nici o amenda.

Tocmai am fost in romania pentru 4 zile timp in care am dus o lupta colosala cu birocratia romaneasca, sper sa se ajunga si in romania la o situatie cat mai normala in ceea ce priveste institutiile statului.

Multumesc interlocutorilor, si sper sa nu mai "calc" vreodata pe astfel de situri:)

Alte discuții în legătură

Arestat pentru furt in austria Jenicamatei Jenicamatei Soțul meu a furat dintr-un magazin din Austria si acum este arestat. As vrea sa știu daca cineva ma poate ajuta, ce pedeapsa risca pt furt? Prejudiciul nu ... (vezi toată discuția)
Non circumvention and non disclsure working agreement MARIKO9 MARIKO9 Am un contract intitulat NON CIRCUMVENTION AND NON DISCLSURE WORKING AGREEMENT, as vrea sa stiu care e echivalentul in legislatia romaneasca si ce presupune un ... (vezi toată discuția)
Munca in uk buiavasi buiavasi Buna seara ! Am primit o oferta de munca la un hotel din Londra si schita contractului de munca pe care o anexez in attach cu rugamintea de a ma lamuri daca ... (vezi toată discuția)