buna, nu credeam ca o sa ajung candva sa scriu pe un astfel de forum.
pe scurt> am furat dintr-un magazin in GERMANIA un obiect in valoare de 20 euro(memory stik), m-au prins agentii de paza, au chemat politia si mi-au facut proces verbal. M-am intales cu ei in engleza-cat de cat- si pe procesul vb au bifat ca recunosc ca am furat, ca vreu sa platesc dauna si ceva amenda si sa se termine cat mai repede-sau ceva de genu asta........
Nu am antecedente in romania sau in alta tara a lumii.
Si acuma partea dureroasa> am 29 de ani si sunt aici la un curs de germana, in mod normal ar fi trebuit sa incep sa muncesc din toama aici pe un post supraspecializat--nu spun domeniul ca sa nu-mi fac colegii de ras.
Intrebare......credeti ca o sa ma aleg cu cazier? ..in romania cum se solutioneaza un proces de genul asta?
S-ar putea sa nu-mi dea drept de munca aici? domeniul meu de munca nu este unul comercial, armata sau securitate, e un domeniu social.....
Daca o sa ma aleg cu cazier--probabil o amenda penala---o sa mi se comunice in romania? Daca in romania am un cazier cu o amenda penala in el pt furt s-ar putea sa-mi restrictioneze dreptul al munca...intr-un domeniu de asistenta sociala-*sa zicem...?
M-am uitat in codul penal german si iata ce am gasit>Theft and unlawful appropriation of property of minor value may only be prosecuted upon request in cases under section 242 and section 246, unless the prosecuting authority considers propio motu that prosecution is required because of special public interest.
Astept niste sugesti.....si implor iertare pentru ca am patat numele tarii.
crede-ti ca ar trebui sa-mi iau un advocat?
P.S. produsul l-am cumparat dupa....deci firma nu are nici o paguba.
cand o sa fie procesul ar fi bine sa ma duc sa pledez vinovat si sa spun ceva de genu> ca nu o sa se mai repete si sa cer clementa?
In Romania se aplica amenda administrativa.
Pana se primeste instiintarea de la parchet dupa cum o numiti in Romania dureaza cateva luni.
Dar cred ca furturile si infractionalitatea in general in Romania este net superiara ca numar fata de Germania.
Nici daca ar lucra non stop procurorii si nu ar putea sa faca acest lucru in 4 zile.
Sunt atatea cazuri incat nu se poate.
Munca in uk
buiavasi
Buna seara !
Am primit o oferta de munca la un hotel din Londra si schita contractului de munca pe care o anexez in attach cu rugamintea de a ma lamuri daca ... (vezi toată discuția)