avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit ipotecar platit de soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit ipotecar platit de soti

buna ziua,
sotia a facut un credit ipotecar inainte cu 2 luni de casatorie, au trecut 3 ani de la casatorie, s-a platit rata din banii celor doi soti, este adevarat faptul ca cei doi au acelasi drept de proprietate pentru imobilul respectiv?
si inca o intrebare: au drepturi de proprietate parintii sotiei, fratele si nepotul (fiul fratelui), tinand cont ca a fost achizitionat cu cele 2 luni inainte de casatorie?
Cel mai recent răspuns: sanzianna , utilizator 11:00, 14 Septembrie 2013
Poate fi codebitor, coplătitor, garant.

Poate fi şi coproprietar, dacă-i vindeţi jumătate din apartament. Legea vă dă voie. Vă mai trebuie acordul băncii.
Buna ziua,

Am un credit ipotecar, pe numele meu si al sotului.Sotul doreste sa vindem casa, sa achitam creditul ramas, iar cu diferenta de bani sa cumparam un teren.Problema e ca, pana la cumpararea terenului, banii vor fi depusi intr-un cont care este pe numele lui, iar imputernicita este mama lui.Alta problema este influenta soacrei asupra sotului, in sensul ca il poate determina sa nu mai cumpere nimicCe drepturi are ea ca imputernicita?Dar eu, ca sotie?In cazul unui divort, Doamne fereste, banii din acel cont cui revin?Cum ma pot asigura ca acei bani vor fi destinati cumpararii unui teren si nu vor face "picioare"?Multumesc frumos.
Inteleg ca sotul doreste.. dar dvs ce doriti ?
De ce sa fie imputernicita mama si nu dvs ? Ca imputernicita poate retrage banii din cont.
Banii, chiar daca sunt in contul lui sunt comuni, insa daca fac picioare.. e mai greu sa ii mai vedeti.
Banii pot sta si in doua contuti- jumatate in contul lui si sa imputerniceasca pe cine vrea si jumatate in contul dvs.
Si eu as vrea sa cumparam un teren.
E cam delicata problema.Daca ii spun sa ma treaca si pe mine ca imputernicita, va spune ca nu am incredere in el.Sau imi poate spune ca m-a imputernicit fara sa imi aduca vreo hartie de semnat, deoarece a mai semnat diverse acte in numele meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea de codebitor, ce implica? angajat001 angajat001 Am facut un credit pentru apartament inainte cu o luna de casatorie, nealegand momentul cu vreo s3mnificatie, pur si simplu atunci s-a intamplat, acela a fost ... (vezi toată discuția)
Situatie ipotetica credit ipotecar amigos_mg amigos_mg Buna ziua, Vreau sa iau un credit ipotecar, eu ca titular de credit, prietena mea coplatitor cu drept de proprietate (din cate am inteles coproprietarii au ... (vezi toată discuția)
Testament intre doi soti Ancaioana Ancaioana Sot si sotie fara copii. Ambii soti avand fiecare frati si surori. Si-au facut testament prin notariat prin care isi lasa averea unul celuilalt, in ... (vezi toată discuția)