avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Chemare in instanta ca martor-proxenetism
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Chemare in instanta ca martor-proxenetism

Buna ziua,

in urma cu cateva luni am apelat la o domnisoara, pe un site de profil, pentru a intretine relatii intime. Anuntul spunea destul de clar ca are varsta de 21 de ani. Dupa cateva zile am primit o citatie de la sectia de politie, unde mi-a fost explicat ca este minora si am dat o declaratie completa cu ce s-a intamplat.

Acum am primit o citatie de chemare in instanta ca martor, intr-un dosar de proxenetism.

Intrebare...credeti ca este nevoie sa apelez la un avocat? credeti ca se poate intampla ceva din cauza faptului ca era minora?

Trebuie sa mentionez ca la sectia de politie mi s-a explicat faptul ca e o retea mai mare care corup minori in acest scop si ei aduna probe pentru a-i chema in judecata.

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2013
andreic2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 15:44, 15 Septembrie 2013
Ați și întreținut relații sexuale cu minora? Dacă da, atunci ar fi cazul să aveți un avocat, întrucât ați putea fi acuzat de comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor .
Art. 198 ,alin. 3 cod penal:
Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
Da, am intretinut relatii sexuale...diferenta este ca nu stiam ca este minora. Am scris asta si in declaratii, am discutat foarte mult timp cu domnisoara respectiva care mi-a povestit ca a terminat liceul, s-a mutat in bucuresti, locuieste singura, se inscrie la facultate pentru ca nu a avut bani pana acum...nu aveam idee ca este minora...
Depinde dacă veți fi crezut, dacă domnișoara putea induce în eroare nu doar în scris, ci și prin aceea că nu arăta tocmai ca o minoră, ci și prin înfățișare.
Da, bineinteles...dar asta este relativ, cred eu...adica nu cred ca sunt zece persoane care sa poata spune despre o persoana ca are 17 sau 18-19-20-21 de ani...

Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra.
Daca sunteti chemat ca martor nu este necesar angajarea unui avocat, mergeti, va audiaza si plecati, nu ar trebui sa aveti alte probleme.

Alte discuții în legătură

Acuzatie proxenetism poparazvan1991 poparazvan1991 Buna ziua. Ma numesc Razvan si sunt cadru didactic si receptioner la un hotel.Un client a venit la mine la receptie la hotel, cu niste anunturi de pe un site ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pe nedrept pentru relatii sexuale cu o minora ContSters293942 ContSters293942 prietenul meu are dosar penal pentru faptul ca ar fi intretinut relatii sexuale cu o minora,insa din cele spune de el nu exista nici o dovada certa in afara ... (vezi toată discuția)
Ce mi se poate intampla daca am intretinut relatii sexuale cu o minora?? jet jet Buna ziua..ce mi se poate intampla daca am intretinut relatii sexuale cu o minora??adica eu am 18 ani si ea 14..a fost intru totul de acord si chiar a ... (vezi toată discuția)