avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cota parti, probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cota parti, probleme

Buna ziua , ma confrunt cu urmatoarea situatie : Tatal meu mai are un copil cu o alta femeie pana sa se casatoareasca cu mama mea , cu alte cuvinte am un frate vitreg.
Problema mea este in felul urmator acest frate vitreg isi va cere partea lui din casa , casa fiind pe numele tatalui meu el nu sta cu noi are familia lui ( Nu ne intelegem deloc)
Intrebarea mea este urmatoarea : cum pot proceda ca acest frate sa nu aiba dreptul la pareta lui de mostenire daca tatal meu nu mai exista ?
Din ce am inteles trebuie facut un contract de vanzare cumparare intre mine si tatal meu in care sa se faca obiectul tranzactiei .
Probabil ca o sa va puneti problema de ce vreau sa fac acest demers;
- Simplu nu am avut de a face cu acel om niciodata , el nu a facut parte din familia noastra niciodata, iar de fiecare data cand a putut sa il dea in judecata pe tatal meu maicasa a facut-o. Iar din prisma lcururilor intamplate pana acum stiu sigur ca el va veni sa isi ceara partea necontenit .
In concluzie cum pot proceda?

vrem sa consultam un notar si un avocat si am zis sa pun o intrebare si aici deoarece acest forum il folsoesc de ceva timp

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
pynu, utilizator
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 21:14, 15 Septembrie 2013
:ban: Avertisment moderator!

Stimat forumist @pynu,

Este absolut problema dvs cum doriți să vă purtați cu rudele, frați vitregi sau nu. Consecințele alegerilor făcute în viața personală există, însă.

Totuși, cât timp înțelegeți să postați pe acest forum, vă invit la o conduită politicoasă cu toți participanții la discuție, care alocă timp prețios pentru a vă sfătui.

Prin urmare, vă sugerez să folosiți cu încredere exprimări de genul: < vă rog > , <mulțumesc> și, totodată, să vă abțineți de la remarci ofensatoare.

Nu în ultimul rând, poate v-ar fi util să citiți și Regulamentul forumului, în special Art. 2.1 și 2.2.

Vă mulțumesc,
moderator,
Andrei Grigoriu
Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2013
andreigrigoriu, moderator
Sfatul meu este sa lasati lucrurile sa mearga legal, "vanzarea" catre un strain chiar si bun prieten este riscanta.
Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2013
pusa2mimi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie Miculescu Sorin Miculescu Sorin parintii ( tata vitreg )mi-au donat un apartament cu uzufruct viager.Deoarece mai am doi frati vitregi a-s vrea sa stiu daca mai au si drepturi la acest ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil intre parinti si copil Tunderbild Tunderbild Buna ziua Situatia mea este urmatoare: Mama mea a divortat si din a doua casatorie am un frate vitreg... Fiindca eu am grija mai mult de mama si pot sa zic ... (vezi toată discuția)
Unchiul si/sau verisorul? koko2010 koko2010 Va rog un raspuns. Cum se face succesiunea in cazul in care decedatul nu mai are ca rude in viata decat 2 persoane aflate in cea de.a patra categorie de ... (vezi toată discuția)