avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor

Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema.
Am trait 8 ani in concubinajt cu un barbat cu care am un baietel de 5 ani care ii poarta numele. In ultimul an am avut multe neintelegeri, scandaluri. I-am facut numeroase plangeri la politie, am certificat medico legal ca m-a batut si i-am deschis proces in urma cu 3 saptamani la Politie pt lovire.
Vreau sa ma informati in legatura cu minorul, pt. ca vreau sa imi fie incredintat mie. In cazul in care voi vrea sa plec din tara sau pentru a primi ajutor social. Eu nu am loc de munca si nici el.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 16:54, 15 Septembrie 2013
Ma abuzeaza emotional chiar si-n acest moment, ca-mi va aduce tot felul de martori...si declaratii. Nu-mi da lucrurile personale din casa lui, nu-ma da actele (facturi si chitante) sub pretextul ca constituie probe. Am facut un proces verbal de predare-primire pe care i l-am trimis pe mail sa-l studieze. Care sunt motivele pentru care o fetita de 5 ani poate fi incredintata tatalui si nu mamei. Cf. noului cod civil am vazut ca se da custodie comuna. Ce presupune acest lucru? Ce pot obtine maxim in instanta? Plata pensiei de intretinere o poate face si in natura, nu ma deranjeaza acest lucru.
Daca instanta va stabili locuinta minorei la mama va veti putea muta cu copilul,

Din nefericire, peste cel tarziu 4 luni, afirmatia nu va mai fi valabila.
Legea 272/2004 a fost modificata, a fost aprobata in Senat si de Camera Deputatilor, urmeaza promulgarea.

Iata ce prevede art. 31 alin 2 indice 1, nou introdus in lege:

In situatia cand ambii parinti exercita autoritatea parinteasca, dar nu locuiesc impreuna, deciziile importante referitoare la alegerea felului invataturii sau pregatirii profesionale, tratamente medicale complexe sau interventii chirurgicale, resedinta copilului sau administrarea bunurilor se iau numai cu acordul ambilor parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

acuzat de rapirea propriei mele fiice catacata2011 catacata2011 am o fetita dintr-o relatie de concubinaj,,acum nu mai sunt impreuna cu mama ei,,,dupa ce mama ei a tinuto 2 luni la ea ,am luat si eu fetita la mine dar mi sa ... (vezi toată discuția)
Program vizitare copil minor de catre parinte cu domiciliul in strainatate. sim0na sim0na Dupa divort copilul minor (6 ani) a fost incredintat catre tata. Mama era in strainatate si a fost citata prin presa desi tatal stia unde se afla. Mama ... (vezi toată discuția)
Custodie si pensie alimentara virgo19 virgo19 Buna ziua! Am nevoie de niste informatii si v-as fii recunoscatoare daca ma puteti ajuta...Am o fetita de 8 luni, sunt despartita de tatal ei, nu am fost ... (vezi toată discuția)