avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa inchiriata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa inchiriata

Buna ziua,

Locuiesc intr-o casa pt. care am contract de comodat semnat cu proprietarul. Contractul este pe perioada nelimitata. Proprietarul este plecat din tara si de aproximativ 1 an nu am mai auzit nimic de el. Stiu ca are destule problem cu legea. Eu locuiesc in casa si ma comport ca un proprietar: platesc facturile, fac reparatiile necesare de intretinere, platesc impozitul pe casa, asigurarea pe casa si obligatory si facultativa. Intrebarea mea este: daca proprietarul nu mai apare, am vreo sansa din punct de vedere legal sa devin proprietar pe imobil?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 10:57, 19 Septembrie 2013
Uzucapiune cred ca timp de 30 de ani. Deci daca in aceasta perioada de 30 ani nu va deranjeaza nimeni din partea proprietarului exista o sansa. Dar trebuie sa dovediti ca in toata aceasta perioada dumneavoastra ati platit totul si v-ati comportat ca un proprietar. Daca proprietarul sau mostenitorii apar si va iau chiria perioada reincepe. Stati intr-un spatiu care trebuie sa fie intretinut din chirie. Ar fi culmea ca proprietarul sa bage in reparatii mai mult decat ia din chirie. Oricum pastrati orice chitanta de reparatii. Ar trebui sa se scada din chirie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat SSATANA71 SSATANA71 buna ziua .locuiesc intr-o casa cu chirie si am facut cu proprietarul un contract de comodat pe 50 de ani.intrebarea este daca proprietarul casei poate sa ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate gaboanta gaboanta in 1982 parintii mei au facut un contract de inchiriere cu propritarul pe 5 ani din momentul acela nu am mai auzit nimic de ei noi platim impozitul pe numele ... (vezi toată discuția)
Deducere tva constructie sediu social manolacheflorentina manolacheflorentina buna ziua, sc...........X are sediul social intr-unapartament de bloc, in bucuresti si a inchiriat o camera cu contract de comodat cu destinatia de sediu ... (vezi toată discuția)