avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM in cazul unui salariat invalid gradul 1.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM in cazul unui salariat invalid gradul 1.

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:

Avem un salariat care are decizie medicala asupra capacitatii de munca cu incadrare la gr. 1 de invaliditate, emisa la 16.09.13.
Va depune dosarul de pensionare la Casa pensii Buc. (~ 20.09.13).
Conf art. 56 lit c) CIM va inceta la primirea/comunicarea Deciziei de pensionare de la Casa Ps. ( perioada ce poate dura ~2 luni)
Pana atunci cum figureaza in stat si in Declaratia 112 acest salariat care nu a incetat activitatea ?!
Precizez ca are CO neefectuat din 2012 si 2013. ( deoarece dreptul la CO nu este afectat de CM)
Poate fi pontat in CO pana la comunicarea Deciziei de pensionare , avand in vedere ca decizia de pensionare de invaliditate stabileste ca drepturile de pensionare incep imediat dupa terminarea ultimului CM ( deci anterior comunicarii Deciziei de pens) ??
Rezulta ca la Casa de pensii salariatul apare si cu venituri salariale si cu CM.
Stiu ca in Revisal putem inregistra RETROACTIV incetarea CIM la data comunicarii Deciziei de pensionare, dar ce facem cu Declaratia 112.
Cum apare acest salariat care nu mai are dreptul sa munceasca ?
In CO , CFP ......

Va multumesc anticipat





Cel mai recent răspuns: andad , utilizator 10:24, 19 Septembrie 2013
Ce ma sfatuiti sa fac:

1. sa astept decizia de pensionare si in baza deciziei sa-i inchid CIM (art.56 alin.1 lit.c), decizie care poate fi emisa peste doua luni ....dar cum il declar in D112?

2. sa-i incetez CIM in baza art.61 lit.c ....desi, este cam tarziu pt. REVISAL..

Mentionez ca salariatul are decizie medicala asupra capacitatii de munca din 28.08.2013 iar concediul medical pana la 31.08.2013.

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
andad, utilizator
Si incepand cu data de 01.09.2013 intra in preavizul de 20 de zile lucratoare ceea ce inseamna ca data incetarii c.i.m. ar fi 29.09.2013.
Da... dar de la 01.09.2013 va fi pensionat....cum ramane cu cumularea pensiei de invaliditate cu salariul (in cazul nostru valoarea preavizului)......nu prea stiu cum sa procedez.... ar fi bine sa-i inchid CIM atunci cand vine decizia de pensionare (data retroactiva)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie pensie Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.As vrea sa stiu cu ce data emit decizia de incetare a unui cim(pensie de invaliditate gr.II),avand in vedere ca in comunicarea de la Casa de pensii ... (vezi toată discuția)
Data incetarii cim? nicusorilinca nicusorilinca In momentul de fata avem un salariat, care are cim suspendat, prin certificat medical!luna acesta, certificatul medical, in data de 05.07, isi incheie ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - pensie invaliditate gr.2 mirela onea mirela onea Buna ziua, In cazul in care un angajat prezinta o decizie medicala asupra capacitatii de munca - grad 2 invaliditate este corect sa-i cer sa intocmeasca si o ... (vezi toată discuția)