avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu compensatoriu in caz de concediere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu compensatoriu in caz de concediere?

Daca firma nu are CCM pe unitate si a dispus incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana angajatului - concediere, in acest caz conform CCM la nivel national 2007-2010 angajatorul trebuie sa acorde o conpensatie de cel putin un salariu lunar? Sau se raporteazanumai la CIM unde nu se precizeaza nimic referitor la salarilie compensatorii?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 11:31, 9 Decembrie 2009
Apelati la un executor judecatoresc dupa le legalizati hotararea cu mentiunea definitiva si irevocabila.
~ Conținut șters la cerere ~
BODEALEX a scris:

Salariile compensatorii si numarul acestora se stabilesc prin CIM .
Deci in cazul in care in CIM nu au fost prevazute , angajatorul nu are obligatia de a acorda salarii compensatorii unui salariat disponibilizat in baza art.65 din Codul Muncii.
:stunned::stunned::stunned:

Nu toate prevederile contractului colectiv de munca sunt cuprinse in cim, asta nu inseamna ca nu se aplica. Fiind prevazut in CCMUN aplicabil se acorda fara nici o discutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere-desfiintarea postului lalabanciu lalabanciu Buna ziua! Un salariat care primeste preaviz de concediere pe motiv de desfiintarea postului, poate sa ceara societatii un salariu compensatoriu conf. ART.78. ... (vezi toată discuția)
Salar compensatoriu anelice anelice Buna ziua, As avea o intrebare legat de salariu compensatori. In luna septembrie mi se va inchide punctul de lucru, iar in prezent sunt in preaviz 20 de zile ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii larisa_ larisa_ Incepand cu data de 17.09.2010, contractul meu de munca a incetat conform art 65 alin 1 din codul muncii. Din cauza reducerii activitatii mi-a fost desfiintat ... (vezi toată discuția)