avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema apartament vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema apartament vanzare

Buna seara , locuiesc cu 2 copilasi intr-un apartament al parintilor mei , tatal meu a divortat de maica-mea iar eu sunt divortata , Tatal meu doreste sa vinde apartamentul iar maica-mea nu e pe contract dar tatal meu da , daca va vinde apartamentul nu avem unde merge eu si maica-mea deci ce se poate face il poate vinde ?
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 22:58, 18 Septembrie 2013
Daca este cumpărat în timpul casatoriei apartamentul nu poate fi vândut la acest moment , cu conditia sa nu se fi efectuat actiune de partajare a bunurilor detinute de soti .
Va sfatuiesc sa consultati un avocat.

Eu va sfatuiesc sa mergeti la Impozite si taxe cu o copie dupa actul casei, sa va asigurati ca aparatmentul este trecut pe rolul fiscal al ambilor parinti, in cote egale de 50% fiecare. Puteti face cerere ca sa nu se acorde certificat fiscal pt instrainarea bunului, deoarece nu este partajul facut. Atentie, daca mama nu figureaza in actul de proprietate, dar totusi apartamentul este cumparat in timpul casatoriei, pe verso la actul de proprietate este trecut titularul si exista o bifa undeva care atesta ca a fost casatorit in momentul cumpararii. Mama in baza certificatului de casatorie, poate fi pusa pe rol, daca intampinati probleme, mergeti la sociatatea care a vandut apartamentul (ICRAL), trebuie sa existe o arhiva ceva, iar acolo la dosar trebuie sa existe copie dupa certificatul de casatorie, asta inseamna ca cineva, atunci nu si-a facut treaba cum trebuie. Va doresc multa bafta!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
gmancila, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract uzufruct viager pentru un fiu radutech radutech Buna ziua, Parintii mei au un apartamaent in proprietate. Mama mea doreste sa imi lase mie jumatatea ei din apartament din timpul vietii. Mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)
Obținere documente proprietate necesare efectuării succesiunii Ginadumitru Ginadumitru Bună ziua, Mama mea a decedat acum 9 ani.In urma sa au rămas doi copii (eu și fratele meu )și moștenire un apartament în București pentru care nu avem ... (vezi toată discuția)
Copii din casatorie anterioara alexescu alexescu Buna dimineata! 1. Va cer si eu doua sfaturi, multumindu-va anticipat pentru raspuns. Tatal meu are 2 copii dintr-o casatorie anterioara si 1 copil ... (vezi toată discuția)