avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caini de companie la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caini de companie la bloc

Buna seara,
1.Exista o lege care reglementeaza vreun fel de consum la cheltuieli de intretinere, in cazul in care ai un caine de companie?
2.Ce nr.de lege are cea care obliga proprietarul unui caine sa-l declare si unde?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:18, 28 Septembrie 2013
Multumesc tuturor de informatii.:love1:
Si pentru ca @ynocentta a pomenit de vidul legislativ, mi-am amintit ca am vazut pe canalul tv Travel & living cum intr-un bloc din New York, unde exista Asociatie de proprietari legal constituita, avea o regula : nu se admiteau proprietari sau chiriasi care aveau animale de companie peste 10kg !
Va rog sa nu radeti si sa ziceti ca este NY, dar ar fi o idee si pentru amaratele noastre de asoc. unde functionam inca in sistem stalinist...
Va urez succes in tot ce faceti si...
Sa auzim numai de bine !
Elidor a scris:


: nu se admiteau proprietari sau chiriasi care aveau animale de companie peste 10kg !


Sigur chiar si in asociatia respectiva,ar deranja un papgal alexandrion,care nu ajunge la 10 kg !!

intr-un bloc din New York, unde exista Asociatie de proprietari legal constituita, avea o regula : nu se admiteau proprietari sau chiriasi care aveau animale de companie peste 10kg !


Eu sunt la categoria grea (+100 kg), oare cum ar fi sa ies din bloc sa plimb cainele care are 1,5 kg?? #-o
Nu spune nimeni sa plimb elefantul pe strada, dar nici aschimodiile, credeti ca un caine de 50 de kg latra mai mult sau mai tare decat unu de 1,5 kg?
Sau cel de 1,5 kg nu are necesitati fiziologice si unu de talie mare are?
Cainelui cat un portofel ii pune stapanul pampersi si cel de 50 kg este dus afara?
Cel mic are 2 labute si cel mare 4?

Si marmota impacheta "ciucalata"?
Eu sunt pentru reglementarea problemei cainilor. Daca legislatia nationala sau reglementarile locale nu sunt suficiente, fiecare asociatie de proprietari poate sa-si faca propriile reguli.
Iar aici vorbim despre cainii din apartamente si nu despre liguane ori pestisorii ce urla in acvariu ori sunt scosi la plimbare de doua ori pe zi afara.
Cat priveste limitarea ca numar de caini sau ca dimensiune este normala.
Ma intalnesc deseori in lift cu vecina ce-si tine catelusul de 1,5 Kg in brate si intru cu copii in lift fara nici o retinere, fiind o bucurie pentru copii la fiecare intalnire.
Dar nu indraznesc sa intru in lift nici macar singur, fara copii, cand deschid usa si vad alta vecina cu un caine cat un vitel ce ocupa tot liftul. In cazul unei blocari a liftului, o pana de curent ce poate crea bezna in lift, acel caine poate avea reactii periculoase chiar si pentru stapana lui.
Si, da, cainele de 1,5 Kg latra mai incet dacat unul de 50 de Kg. Daca la un metru in spatele unui om latra un catelus de 1,5Kg este putin probabil ca omul sa se sperie, dar in aceleasi conditii latratul unui caine de 50 Kg poate speria pe oricine, chiar si pe un om de peste 100 Kg daca este luat prin surprindere.
Intrebarea postata initial a fost pusa pentru a clarifica o speta legislativa sau pentru a dezbate problema cainilor cu/fara stapan de cei pro/contra animale?

Alte discuții în legătură

Animale de companie asociatie de proprietari aspo28bis aspo28bis Va rog sa ne prezentati parerea dvs.in urmatoarea situatie:Cum raspundem solicitarii unui proprietar de a taxa suplimentar in cotele de intretinere pe ... (vezi toată discuția)
Taxa de caine Dana Marin Dana Marin A intrat un virus cu cainii pusi la plata la intretinere, mai nou. Vor sa puna vecinii mei in regulamentul de ordine interioara a asociatiei ca sa platim taxa ... (vezi toată discuția)
Detinere caine in apartament adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ... (vezi toată discuția)