avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caini de companie la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caini de companie la bloc

Buna seara,
1.Exista o lege care reglementeaza vreun fel de consum la cheltuieli de intretinere, in cazul in care ai un caine de companie?
2.Ce nr.de lege are cea care obliga proprietarul unui caine sa-l declare si unde?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:18, 28 Septembrie 2013
Ar trebui sa existe un regulament de ordine interioara , obligatoriu de respectat pentru cei cu animalute. Acest regulament ar trebui sa fie atasat la adeverinta pe care o emite asociatia pentru notar, proprietarul care cumpara sa se angajeze ca respecta conditiile din imobil, sa stie ce pretentii sunt acolo: accesul cainilor interzis, ce taxe sunt pentru curatenie,programul de liniste, etc. . Nu poate sa spuna pe urma ca nu a avut incotro, ca nu a stiut. poate sa cumpere o proprietate in alta parte.Poate cauta sa cumpere o proprietate unde este permisa cresterea in apartament a cainilor de talie mare, a cainilor periculosi. Acolo unde nu se permite, inseamna ca proprietarii au copii mici, ca exista persoane care se sperie fiind mai fricoase.Sau, daca cineva doreste neaparat sa aiba un caine cat vitelul, poate sa caute alta locuinta, sa isi caute alti prieteni iubitori de animale care latra.
johnpescar a scris:


daca cineva doreste neaparat sa aiba un caine cat vitelul, poate sa caute alta locuinta, sa isi caute alti prieteni iubitori de animale care latra.

Deja s-a deviat de la subiectul initial care privea "consum la cheltuieli de intretinere "pentru detinatorii de animale de companie

Latratul este una dintre formele de manifestare ale cainilor si nu este caracteristica numai cainilor cat vitelul
Exista rase canine de talie foarte mica,tekel ,chihuhaua ,care se exteriorizeaza si se manifesta si prin latrat

Eu nu am dat exemplu ca sa imi spuneti mie despre sperieturi, despre reactia cainilor la lumina sau la intuneric, eu am spus ca este FIX la fel consumul la intretinerea condominiului a unui caine de 1,5 kg si al unuia de 50 kg.
Eu am un caine de 40 kg (vezi in poza) si nu latra decat o data sau de doua ori daca suna cineva la usa, in schimb cainele vecinului de deasupra care este cat o pisica bine facuta URLA toata ziua, despre ce vorbim acum??
Iar @ johnpescar eu propun sa candidati la presedentia tarii ca aveti idei multe si proaste!!
Acest regulament ar trebui sa fie atasat la adeverinta pe care o emite asociatia pentru notar, proprietarul care cumpara sa se angajeze ca respecta conditiile din imobil, sa stie ce pretentii sunt acolo: accesul cainilor interzis, ce taxe sunt pentru curatenie,programul de liniste, etc.

De ce sa nu scrie in adeverinta si cum, cand, intre ce ore si cat ...????
:offtopic::offtopic::offtopic:
Un caine dintr-un apartament latra de obicei la zgomote suspecte cum ar fi si trecerea prin fata usii a unui conlocatar. Latratul deranjeaza locatarii din imediata vecinatate dar si pe proprietar.Atunci,proprietarul muta cainele intr-un alt spatiu din apartament,nu-i poate interzica sa nu latre. In timp,cainele se dreseaza,se educa. Exista un dicton :" stapan needucat,caine needucat ". Pentru legalitate,cainele trebuie inregistrat la Asociatia Chinologica de unde proprietarul cainelui va primi o placuta metalica aplicabila pe usa apartamentului si un card de identificare al patrupedului si al proprietarului. Asta dupa ce a facut alti pasi: inregistrare la medicul veterinar,deparazitare,vaccinare,implantare cip identificare.
Legea permite asociatiilor de locatari sau proprietari sa-si faca propriul statut respectand Legea 230/2007 dar numai cu hotararea majoritara a Adunarii Generale.Si este legal ca aceasta Adunare Generala sa voteze majoritar si sa includa in statutul de functionare al asociatiei impunerea unei taxe pentru ANUMITE ANIMALE de companie.Sa nu exageram cu acvarii,papagali sau soparle...
Dna. Elidor, daca vi se comunica ca ati fost trecuta la intretinere cu inca o persoana, acesta fiind patrupedul, va rog sa solicitati in calitate de proprietar si membra a asociatiei hotararea semnata de membrii Consiliului de administratie, dupa care o atasati la o sesizare trimisa Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania - F.A.P.R. Puteti da si telefon pentru a expune problema, si se vor lua masuri inainte de a se ajunge la alte autoritati.
In cazul in care vi se fixeaza doar o taxa fixa lunara pentru patruped, cu titlul de cheltuieli ocazionate de mizeria pe care o face cainele in spatiile comune, plimbatul cu liftul noaptea ori discomfortul creat ca urmare a latratului la ore nepotrivite, atunci puteti contesta cu succes in instanta taxa, din moment ce nu se intampla nimic din ceea ce am enumerat mai sus.
Fireste daca cainele deranjeaza vecinii, stapanul cainelui trebuie amendat, daca numai asa se convinge singur ca prefera sa educe animalul, decat sa plateasca amenzi.

Alte discuții în legătură

Animale de companie asociatie de proprietari aspo28bis aspo28bis Va rog sa ne prezentati parerea dvs.in urmatoarea situatie:Cum raspundem solicitarii unui proprietar de a taxa suplimentar in cotele de intretinere pe ... (vezi toată discuția)
Taxa de caine Dana Marin Dana Marin A intrat un virus cu cainii pusi la plata la intretinere, mai nou. Vor sa puna vecinii mei in regulamentul de ordine interioara a asociatiei ca sa platim taxa ... (vezi toată discuția)
Detinere caine in apartament adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ... (vezi toată discuția)