avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptare expresa vs acceptare tacita a unei mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptare expresa vs acceptare tacita a unei mosteniri

Am fost chemat la notar pentru a dezbate o succesiune impreuna cu cei 3 frati , avind in vedere ca sunt peste 15 ani de la decesul mamei in urma caruia se dezbatea cota parte care-i revine din casa parinteasca ,am prezentat notarului actul de acceptare a succesiuni facut la decesul acestuia fiind singurul dintre frati care avea aceasta declaratie. Notarul cu toate ca a luat la cunostiinta ca sunt singurul succesibil in termen legal a solicitat fratilor mei sa de-a o declaratie de acceptare a succesiuni spunindu-mi ca anularea o pot face doar in instanta. Intrebare : daca am fost singurul cu declaratia in termenul legal prevazut de lege ,notarul a facut un abuz ? sau asa este procedura. ? Ce este de facut in aceasta situatie ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 11:58, 25 Octombrie 2013
Complet eronat. Succesiunea se poate dezbate oricand dupa deces.Dvs nu prea sesizati nuantele iar notarul nu este infractor. In fine....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, se poate renunta la mostenire dupa trecerea perioadei ... iuliurs iuliurs Buna ziua, Se poate renunta la mostenire dupa trecerea perioadei de 1 an de la deces? (vezi toată discuția)
Mosteniri ella2010 ella2010 in urma decesului parintilor au ramas5 copii. unul dintre ei a deschis succesiunea iar ceilalti nu s-au prezentat pentru ca nu s-au inteles. el a primit o ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire prnguido prnguido Suntem trei copii mostenitori dupa tata si mama traieste. Mama renunta in favoarea a doi copii. Unul din copii vrea sa renunte la mostenire. Care este forma de ... (vezi toată discuția)