avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Avocat din arest?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Avocat din arest?

Ok , nu am pe nimeni ... nici o ruda apropriata.

Sa zicem ca sunt acuzat de un viol (fals sau nu) si ajung in arest.

Cum pot sa-mi platesc avocatul? Sau el va lucra gratuit pana cand voi fi lasat liber, ca sa pot sa-mi scot banii de la sertar sau din banca? Sau ma duce politia acasa?

În orice caz, niciun învinuit sau inculpat nu este arestat pe loc.Ca să se ajungă la arestarea preventivă a învinuitului sau inculpatului , mai există niște etape.Simplul fapt că se începe urmărirea penală împotriva unui făptuitor, îl determină pe acesta să/și angajeze un apărător, ori , dacă nu face acest lucru, i se desemnează unul din oficiu, în acele situații unde apărarea este obligatorie. În cazul infracțiunii de viol este necesară apărarea. Dacă împotriva celui acuzat este începută urmărirea penală, fie își va angaja avocat, pe care/l va plăti la momentul închieerii contractului , fie i se va desemna din oficiu.
Sigur că se pune problema și a unor plăți ulterioare , în alte etape procesuale, dar ar fi bine ca înculpatul să lase niște bani unei persoane de încredere, care să țină legătura cu el și cu avocatul.Orice problemă își găsește rezolvarea .
Mai mult, arestarea preventivă are loc dacă există motive dintre cele prevăzute în mod expres de lege și nu esteo regulă .Deci persoana învinuită/ inculpată , are șanse și să fie liberă pe timpul up. și nu este obligatoriu să fie în arest. Dacă va fi arestată, va ști dinainte acest lucru și își va lua măsurile necesare. Dacă nu are bani, va beneficia de apărare din oficiu.
In general ori om poate avea bani in buzunar dar depinde de suma.
Daca se ajunge la arestare se complica lucrurile deoarece pot fi cel putin 4 termene de judecata doar in urmarirea penala plus alte cereri de probatorii si posibila administrare de probe.
Pe viol de regula se aresteaza ca la pedofilie.
Deci apararea incepe de la prima declaratia si doar pe plata unei declaratii nu cred ca se baga niciun avocat.

Pe de alta parte, daca nu au anumite probe propunerea de arestare se poate face si ulterior.
Depinde de multe lucruri.
Eu in general am observat ca pentru viol foarte rar se plateste avocat si doar nevinovatii au aceasta tendinta.
Politia nu suporta sa existe angajat in astfel de cazuri deoarece prefera avocati din oficiu care sa le zica ca e bine sa recunoasca.
legally_aid a scris:

Dacă va fi arestat, va ?ti dinainte acest lucru ?i î?i va lua măsurile necesare. Dacă nu are bani, va beneficia de apărare din oficiu.


La arestarea preventiva iti spune dinainte ca te va aresta? cu cat timp?

Adica daca comit un viol nu ma aresteaza din prima? Imi zic inca dinainte ca voi fi arestat preventiv?

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Din prima să vă aresteze dacă ar fi infracţiune flagrantă . Ca regulă, infracţiunea de viol se urmăreşte la plângerea victimei, iar ca urmare a cercetărilor făptuitorul ar putea fi reţinut şi apoi arestat.Îndată ce află că s-a depus plângere făptuitorul ar atrebui să aibă grijă să aibe apărător şi, evident, să-l plătească. Chiar să mai lase nişte bani la ,,îndemână,, , pentru orice alte plăţi viitoare.
In cazul cu violul raporterei, cazul petrecut de curand nu a fost infractiune flagranta.
In functie de probe se dispune arestarea preventiva.
Nu are relevanta daca infractiunea este sa nu flagranta.
Cert este ca in 24 de ore se ajunge sau nu la arestare preventiva in functie de probe si argumentele apararii.
Arestarea se dispune dupa o judecata.

Alte discuții în legătură

Recidivist direct la arest? oltul oltul buna ziua sunt in perioada termenului de incercare..daca voi fi prins ca am comis inca o infractiune (inselaciune,prejudiciu 450 lei,un act material) ce se ... (vezi toată discuția)
Consum/trafic de droguri vlady_alive vlady_alive ce parere aveti despre arestarea unui tanar de 19 ani care a fumat cu prietenii la chefuri cate o tigara-doua de hasis..(fara a le cere vreun ban in ... (vezi toată discuția)
Santaj ZburleaFlorin ZburleaFlorin Buna ziua!!! In urma cu 5 zile un prieten de-al meu a fost arestat pentru Santaj mai exact a cerut o suma de banii la o persoana si persoana respectiva a ... (vezi toată discuția)