avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanþa a rãmas în pronunþare deºi am solicitat ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanþa a rãmas în pronunþare deºi am solicitat termen pentru imposibilitate de prezentare

Buna ziua. In 26.09.2013 am avut a doua infatisare la recurs (la primul termen din 13.06.2013 am cerut amanare pentru lipsa aparare). Din cauza serviciului nu m-am putut prezenta, iar pe 19.09 am tr pe fax o cerere de schimbare de termen cu dovada ca nu ma pot prezenta in 26 . Am vazut pe site ca s-a judecat si s-a admis recursul partii adverse, in parte. Pronuntarea scrie ca este irevocabila. Mai pot ataca in vreun fel ?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: catalin2012 , utilizator 10:46, 20 Noiembrie 2013
Buna ziua. Azi am aflat ca partea adversa a facut contestatie in anulare asupra deciziei date in recurs (s-a acordat termen in noiembrie) si revizuire recurs (termen in decembrie). Decizia la recurs nu a fost pe placul lor. Eu ce ar trebui sa mai fac in situatia data?tb sa ma prezint la ambele termene?
Contestatia in anulare si revizuirea au alte numere de dosar diferit de cel de divort, dar amblele ataca decizia data la recurs - divort.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
catalin2012, utilizator
Stimat forumist,

Prezentarea la proces este exclusiv alegerea dvs. Totuși, șansele câștigării căilor extraordinare de atac de către adversari este mică, din motivele arătate anterior.

Cu stimă.
Multumesc. Eu ma voi prezenta. Inteleg ca au sanse f mici sa mai schimbe ceva. Vroiam sa stiu daca trebuie sa fac eu ceva, intampinare ????sau ma prezint pur si simplu . Dar dc s-a facut si contestatie si revizuire? asa trebuie?sau au vrut sa se asigure ca daca li se respinge contestatia , raman cu revizuirea?
catalin2012 a scris:
Vroiam sa stiu daca trebuie sa fac eu ceva, intampinare ????

Veţi fi citat cu menţiunea de a depune întâmpinare, sau cel puţin aşa ar trebui să se întâmple.

catalin2012 a scris:
Dar dc s-a facut si contestatie si revizuire? asa trebuie?

Partea a promovat toate căile extraordinare de atac prevăzute de Codul de procedură civilă şi pe care putea să le promoveze, iar asta arată că nu a avut motive să le promoveze. Eu mizez pe respingerea lor încă de la bun început. Probabilitatea ca partea să câştige una din cele două căi extraordinare de atac este infimă.
Va multumesc pentru raspuns. Pot solicita la primul termen respingerea cailor de atac pentru fiecare in parte si mentinerea sentintei data in apel chiar daca exista si sentinta de recurs , iar acest recurs a fost declarat de ei?

Alte discuții în legătură

Proceduri cedo marinica71 marinica71 am o hotarare definitiva si irevocabila la iccj intr un proces civil de stabilire a succesiunii unde mi s au incalcat mai multe drepturi.pot face o sesizare la ... (vezi toată discuția)
Conflicte de munca castig pe fond pierd la recurs anidaroti anidaroti Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti daca mai am cai de atac: revizuire de recurs este un termen? Mai merita efortul sa ma judec in conditiile in care sunt ... (vezi toată discuția)
Contestatie la iccj ContSters280210 ContSters280210 In ce situatii se pot face contestatii la ICCJ ? (vezi toată discuția)