avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul m-a dat afara ca sunt insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul m-a dat afara ca sunt insarcinata

Buna ziua,

Am inceput ctr de munca pe data de 19 aug. Apoi am aflat saptamana trecuta, pe 20.09 ca sunt insarcinata si mi-am luat adeverinta de la medicul ginecolog. Luni, 23.09, i-am zis doar verbal sefei mele si unei colege ca sunt insarcinata.Marti urma sa dau cererea scrisa dar ei la prima ora mi-au bagat sub nas decizia de icetare a ctr meu de munca cu data de 25.09. Pot sa-i dau in judecata pentru faptul ca m-au dat afara ca sunt insarcinata? As avea sanse sa castig un eventual proces? cele 2 persoane se pot chema ca si martori ca angajatorul aflase de starea mea de graviditate? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:40, 30 Septembrie 2013
Orice tip de c.i.m. - pe durata determinata/ nedeterminta - poate inceta in conditiile prevazute de Codul Muncii, cu anumite exceptii.
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Însărcinată in perioada de proba Elenna.Ariana Elenna.Ariana Buna ziua, Sunt însărcinată in 13 saptamani si intentionez sa imi anunt angajatorul ca sunt însărcinată saptamana viitoare. Am peste 3 ani vechime ... (vezi toată discuția)
Desfiintare loc de munca ioana_6334 ioana_6334 Buna ziua, am fost instiintata verbal de superiorul ierarhic, vineri la sfarsitul programului ca mi se va desfiinta postul ca urmare a unei reorganizari a ... (vezi toată discuția)
Incetare cim in perioada de proba - salariata insarcinata Loredana_84 Loredana_84 Pot inceta contractul de munca al unei salariate in perioada de proba, atata vreme cat e insarcinata? Mentionez ca nu ne-a adus inca la cunostinta in scris de ... (vezi toată discuția)