avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Politica de returnare a produselor in 10 zile
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Politica de returnare a produselor in 10 zile

Din cate stiu exista legea in care ai dreptul 10 zile sa returnezi produsele comandate online.
Eu am situatia respectiva: am dat un avans online(proforma), produsul nefiind in magazin ci doar pe comanda,si dupa 2 saptamani a ajuns in magazin, am fost si am platit restul de bani si l-am luat personal de acolo.
In acest caz se poate aplica legea celor 10 zile tinand cont ca am mici probleme cu acest produs?
Cel mai recent răspuns: Srb , utilizator 19:42, 29 Septembrie 2013
Si imi poate spune si mie cineva in ce caz ma clasez eu? Adica daca avansul pt comandarea produsului a fost achitat on-line (sub forma de proforma) si restul platii s-a efectuat la magazin cand am fost sa ridic produsul, pot sa cer schimbarea lui si ei sa fie obligati sa faca acest lucru?
Comanda a fost facuta online, este aplicabil ce a scris cyan adica Ord. 130/2000. Legea 449/2003 nu are nicio legatura cu situatia dvs.

Ordonanta reglementeaza denuntarea contractelor nu schimbarea produselor etc. In baza ei nu puteti beneficia decat de restituirea pretului.
Incercati o negociere insa nu la magazin ca ei doar executa in acesta caz, ci prin e-mail sau telefon la contactele postate pe site.
Deci sa cer prin e-mail in loc de suma restituita sa imi comande inca o data produsul trimitand-l pe acesta inapoi?
Nu am zis asta. Nu sunt obligati sa va inlocuiasca produsul, sunt obligati sa va restituie pretul.
V-am sugerat sa incercati o intelegere cu ei daca doriti altceva insa alt produs similar cu acesta (ati scris sa imi comande inca o data produsul)... nu stiu ce sa spun, e ciudat.
De ce v-ati razgandit?
As dori inlocuirea lui pentru ca are o mica problema
Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2013
Srb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produs folosit/montat - legea 130/2000 alltrade alltrade Buna ziua! Am tot citit Ordonanta nr. 130/2000 (republicata), privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, dar tot ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de ordonata 130/2000 bababp bababp Salut, In conditiile in care comand de la un magazin online un produs electronic si il ridic de la sediu mai am dreptul la denuntare unilaterala a ... (vezi toată discuția)
Comerciantul refuza returnarea banilor sau schimbarea produsului ! gabi03 gabi03 Am dat o comanda pentru cumpararea unui stick de memorie de pe un site on-line ([b]mediadot[/b]). In foarte scurt timp, un operator m-a contactat si mi-a spus ... (vezi toată discuția)