avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Control la Asociatia de Propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Control la Asociatia de Propietari

Salutare.
As dorii sa stiu carei autoritati trebuie sa m-a adresez pentru a face o reclamatie(sesizare) cu privire la nereguli in cadrul Asociatiei de Propietari.Adica,mod de calcul,felul in care sunt afisate listele de intretinere,etc..
Multumesc
Cel mai recent răspuns: eugarizn , utilizator 17:45, 20 Februarie 2014
sunt presedinte de asoc...problema a reinceput cu reclamangiul scarii care mia trimis prin posta o noua reclamatie, pe aceleasi probleme la care am fost reclamat si verificat de institutiile competente ca primarie, politie financiar, garda financiara, etc si nu au gasit nimic in neregula...insa vecina nu crede ca eu sunt in regula cu actele, ca tre sa fi gresit cu ceva si sa fiu amendat. In adresa ei, mia zis ca daca nu e multumita de ceea ce ii raspund sau gaseste ceva care nu ii convine in copiile xerox pe care le cere ( sa fac pt 4vecini aceleasi copii) ca se duce si ma da in judecata. Nu am chef sa stau prin tribunale ca ea nu are ce face ! cum am mai stat la usi pe la cei care miai tot facut controale la plangerile ei.
dasta intreb, ca sa fiu pregatit pt orice situatie care se poate ivi cu vecina mereu nemultumita.
Vecina dvs. ar trebui cooptata in com executiv/comisia de cenzori a as. prop., sa participe direct la repartizarea costurilor si intocmirea listelor de plata si a celorlalte activitati si documente. Poate asa, avand acces la toate documentele, facturile si celelalte documente financiar contabile, sa-si de-a seama ca acolo lucrati corec/incorect. Daca se lucreaza corect, nu are sa mai poata face reclamatii, iar daca se lucreaza incorect, sa faca obiectiuni, sa indreptati lucrurile, insa atentie, am intalnit o multime de oameni care desi bine intentionati, nu aveau dreptate in legatura cu modul de repartizare a costurilor, conf. prevederilor legale, deoarece dadeau o interpretare gresita textelor de lege (mai ales la repartizarea costurilor / cpi). Poate aici gresedte si vecina dvs. Cautati sa intelegeti ce vrea de fapt si unde zice dansa ca gresiti. Asa cum spunea si @adriantot, daca tot sunteti membri ai unei federatiii a as. prop., incercati si solicitati-le ajutorul si chemati si contestatara la aceste discutii.
Daca aveti de-aface cu un reclamagiu de profesie, nu o sa scapati prea ieftin, dar asta-i treaba...
Succes!
cavallis a scris:
sunt presedinte de asoc...

Bine ca am lamurit acest aspect.
Acum puneti o intrebare, doar una, va rog. Lamurim una si-apoi puneti alta intrebare.
Salutare tuturor!
Eu sunt initiatorul acestei discutii si am ramas surprins ca utilizatorul "cavallis" a avut o interventie cel putin bizara si nu la obiect,pentru care am si raportat abuzul.Vedeti inceputul discutiei...
Ulterior au intervenit si alti utilizatori si moderatori care i-au raspuns lui "cavallis",nu mie.
Repet intrebarea ....Carei Autoritati m-a pot adresa pentru a face o sesizare impotriva neregurilor ce se intampla la Asociatia de Propietari?Mentionez ca sunt propietar,membru al Asociatiei
Vreau sa sesizez nereguli cu privinta la cheltuieli neclare,liste de intretinere fara stampila asociatiei si a cenzorului,nu sunt afisate la avizier cheltuielile care intra in calcularea intretinerii.
Normal ca primul pas l-am facut aici.Adica am purtat discutii cu Presedintele si Vicepresedintele care (fiind prieteni buni) nu mi-au raspuns clar la nelamuririle mele,chiar si in urma unei cereri scrise cu nr de inregistrare.
Ce pot sa fac mai mult?
Eu nu contest ca in alte parti exista cate un "reclamangiu",dar nu e cazul la mine.Am incercat amiabil si din consultari cu prieteni si cunostinte ale mele care sunt in acest domeniu mi-au confirmat ca la noi se intampla lucruri ciudate si in afara legii.
Astept raspunsurile dumneavoastra.
Multumesc

americanu28 a scris:
Eu sunt initiatorul acestei discutii ...

Imediat dupa ce ati initiat aceasta discutie, pe 30 septembrie, vi s-a raspuns. Va rog sa cititi postarea imediata dupa a dumneavoastra. Nu ati mai revenit de 3 saptamani pe acest subiect.
In 8 octombrie posteaza @cavalis caruia i s-a raspuns si inca i se mai raspunde. Nu e nici un abuz pentru ca atat ce vreti dumneavoastra cat si ce vrea dumnealui au legatura.

Sa reluam cu dumneavoastra.
Neregulile din asociatia dumneavoastra se pot rezolva in cadrul asociatiei. Dupa cum spuneti ati discutat cu presedintele si vicepresedintele si acesta este un lucru bun. Ca raspunsul dat nu este clar poate avea mai multe cauze: acestia nu stiu sa explice ori dumneavoastra nu intelegeti.
Asa ca eu va propun asa cum am facut-o si cu @cavalis, sa postati clar, concret o singura nelamurire, o singura neregula si sa vedem daca este sau nu neregula ori e o neintelegere a aplicarii corecte a legislatiei.

De ex.: In asociatia mea cheltuielile cu personalul (salarii, indemnizatii...) se repartizeaza pe numar de persoane. Este corect si legal acest mod de reaprtizare?

Alte discuții în legătură

Schimbarea presedintelui si a comitetului executiv Dannna2002 Dannna2002 Comisia de Cenzori a blocului in care locuiesc a constatat nereguli in repartizarea costurilor ce au fost aduse la cunostinta presedintelui si ... (vezi toată discuția)
Bună seara la noi în bloc e o situație dificila. suntem asociație ... Ianit Ianit Bună seara La noi în bloc e o situație dificila. Suntem asociație de proprietari, eu ca proprietar al unui apartament am sesizat câteva nereguli vizavi ... (vezi toată discuția)
Care sunt obligatiile unui presedinte al asociatiei de proprietari? adiria adiria Buna seara, Avem o uniune a asociatiilor de proprietari care se numeste ULAL, am descoperit ca administratoarea care administreaza asociatia noastra, ne-a ... (vezi toată discuția)