avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine se sesizeaza?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine se sesizeaza?

In magazinul in care lucrez in data de 13.02 a fost concediat un coleg,conf art.65(1)codul muncii.La mai putin de 1 luna distanta ,in 10.03 a fost distribuit exact pe acea functie un alt coleg ,care a si semnat un act aditional in acest sens.Colegul disponibilizat si-a gasit intre timp de lucru in alta parte.In aceasta situatie cine ar trebui sa se sesizeze?ITM? Noi,angajatii,o putem face? Cum?Pentru ca este limpede ca s-a incalcat legea!Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:01, 26 Martie 2009
Sunt absolut sigur ca nu e vorba despre un cumul de functii!!!Pot chiar sa demonstrez!!!
Nimeni nu interzice angajatorului sa reinfiinteze postul care a fost restructurat. In cazul unei concedieri colective angajatorul este obligat sa notifice fosti salatiati cu privire la reinfiintarea postului, pentru concedieri individuale nu este specificata aceasta obligatie.
Salariatul concediat poate actiona in instanta angajatorul pentru o concediere efectuata cu incalcarea prevedrilor legale privind realitatea restructurarii postului. Cum angajatul si-a gasit deja un nou loc de munca nu cred ca mai este interesat de aceasta actiune in instanta.
Este adevarat,din pacate ,ce spuneti dumneavoastra...Insa,daca legiuitorul nu a prevazut nici o sanctiune(conditie)in situatia concedierii individuale,atunci sintagma -din motive care nu tin de persoana salariatului-,e de domeniul abstractului!Angajatorul poate concedia in acest caz pe oricine incalcand chiar principiile NEDISCRIMINARII,fara a putea fi sanctionat in vreun fel!Sunt,personal,ingrijorat de ceea ce am vazut!
Balbaielile legilor creaza si abuzuri.
Persoana care se simte lezata poate actiona in instanta.
Din pacate, pentru salariati, angajatorul este cel care hotaraste daca mai are nevoie de un post sau altul din firma.
Legea nu prevede la concedierea individuala un termen in care nu poate fi ocupat un loc de munca desfiintat anterior.
In afara de aspectul moral al problemei nu vad altceva de condamnat. Nu s-a incalcat nici o lege.
laurentiusergiu_33: nu vad ce va deranjeaza asa de tare, s-ar putea sa fie la mijloc un mod mai "elegant" de a scapa de un salariat fara sa se faca public adevaratul motiv. Se practica aceasta metoda foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrare pe post restructurat ginutz_a ginutz_a buna ziua, Am si eu o intrebare: se poate reintegra pe un post restructurat? daca da, in ce conditii? trebuie mentinut acelasi salariu din momentul ... (vezi toată discuția)
Retrogradarea si next steps shockat shockat Buna ziua, va aduc in atentie un subiect pentru care va solicit sprijinul si consiliere de specialitate. Firma pentru care lucrez intr-o pozitie de middle ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie si micsorare salariu AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Buna ziua. Avem o angajata careia societatea vrea sa ii schimbe functia si sa ii micsoreze salariul. Dar aceasta nu este de acord . Citind CCM la nivelul ... (vezi toată discuția)