avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

In 2004 am avut divort si in urma casatoriei a rezultat fetita mea acuma in virsta de 5 ani,iar fetita a ramas in grija tatalui ei,iar eu am ramas sai platesc pensia alimentara de 700000 lei lunar,iar cind sa pronuntat divortul eu nu am lucrat si nici acuma in momentul de fata nu lucrez.
Intrebarea mea este sa calculat corect pensia alimentara,si daca nu-i platesc pensia alimentara poate sa ma dea in judecata?s-au imi pierd drepturile de parinte.
Ps.Desi fetita a ramas in grija tatalui ei,fetita nu sta cu tatal ei si cu parinti lui,si ei au dreptul sa ma dea in judecata?.
Va multumesc
Daniele
Cel mai recent răspuns: durusoctavia , utilizator 12:36, 2 Februarie 2007
Oricum...cred ca mesajele sunt utile,caci si altii ar putea avea probleme asemanatoare.:)
Mi se pare normal ca parinte sa contribuiti la cresterea copilului. In aceasta perioada ar fi trebuit sa va angajati pentru ca orice parinte doreste sa isi ajute copilul (si financiarul este o latura importanta). Daca nu contribuiti in nici un fel la cresterea copilului (nici financiar, nici moral), atunci de ce va deranjeaza sa fiti decazuta din drepturile parintesti?
Cam dura intrebareaB-)
S-a interesat de drepturile pe care le are si asta e foarte bine; ar fi bine sa procedeze mai multi asa.
Nu se cade sa facem nicio alta apreciere, decat una juridica, economica, nicidecum una morala.
Si nu pentru ca nu am fi sfinti:P, mai ales noi, juristii:D, da' nu se face.....
Intr-adevar aprecierile si judecata personala nu trebuie sa se reflecte in raspunsuri. Am sa tin cont de mustrarea ta.:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor in afara casatoriei gggabriela gggabriela buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat. traiesc in concubinaj cu prietenul meu de aproape doi ani, din aceasta relatie s-a nascut o fetita care acum are ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei,minorul nefiind pe numele ei... elena76 elena76 Buna seara, Vin cu o rugaminte la d-voastra. Este vorba de sora mea, care are o fetita de 11 ani. Tatal nu a vrut,la nastere, sa recunosca copilul, cind ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am avut o relație de aproape 3 ani, iar în urma ... Andreea58 Andreea58 Buna ziua. Am avut o relație de aproape 3 ani, iar în urma acestei relații a rezultat un copil. Fetița este trecută pe numele meu deoarece tatăl nu a ... (vezi toată discuția)