avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort sotul este in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort sotul este in strainatate

Buna ziua, as dori sa stiu ce trebuie facut pentru a divorta de sotul meu care este in strainatate, el fiind din Camerun. Mentionez ca si el este de acord cu divortul. A plecat din Romania acum 2 ani , nu vrea sa mai revina aici si relatia mea cu el nu isi mai are rostul. El se afla in Camerun eu aici in Romania. Vrea sa stiu ce model de cerere sa depun. Mentionez ca locuiesc in Bucuresti fara forme legale si casatoria s-a inchieat la primaria sectorului 1 atunci fiind studenta si locuind in camin sectorul 6. Pot depune cererea la Judecatoria sectorului 1 ? Cat dureaza cu aproximatie pana se pronunta divortul?
Imi da si mie cineva un model de cerere? Care este primul pas care trebuie facut?
Art 150 din legea nr. 105/1992 va clarifica situatia.
Luati legatura cu un avocat daca cunoasteti adresa corecta a sotului d.-stra. din Camerun.
Actiunea pe care o formuleaza avocatul , precum si toate inscrisurile pe care doriti sa le depuneti ca proba trebuie traduse in limba oficiala a sotului d.-stra. si se depune actiunea, cu doua seturi de acte traduse, se da termen administrativ pentru comunicarea actiunii si a actelor traduse prin Ministerul Justitie din Romania de catre instanta. Dupa ce sotul primeste actele poate face un raspuns la actiunea dumneavoastra de divort, numit- intampinare, si cere in aceea intampinare ca citarea , comunicarea hotararii, precum si faptul ca intelege sa divorteze din culpa comuna si este de acord sa numeasca acelasi martor pe care l-ati nominalizat d.-stra in actiune, trecandu-i adresa acestuia in vederea citarii , precum si ca intelege sa nu declare cale de atac impotriva hotararii ce urmeaza a se da , in sensul devenirii acesteia definitiva si irevocabila ., iar hotararea sa fie trimisa la adresa pe care o alege acesta in Romania. la o alta persoana agreata de acesta, astfel incat prin aceasta modalitate scapa de procedura de citare cu strainatatea..Succes. Daca nici d.-stra nu domiciliati la data depunerii cererii de divort unde ati avut domiciliul comun, atunci depuneti cererea la domiciliul actual al d.-stra. Numai bine!
Intampinarea si alte acte ce doreste sa le depuna sotul trebuiesc traduse de data aceasta in limba romana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort amiabil, unul dintre parteneri are domiciliul in strainatate... im000111 im000111 Va rog frumos sa ma lamuriti daca unul din parteneri are domiciliul in strainatate iar celelalt in Romania, iar actiunea de divort este deschisa in Romania, ... (vezi toată discuția)
Divort NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, In urma cu 9 ani, sotul a plecat la munca in strainatate, trimitand lunar sotiei o suma de bani consistenta pentru intretinerea sa si a fiicei ... (vezi toată discuția)
Sfaturi de divort puffy_25 puffy_25 Buna ziua,sunt casatorita de 8 ani dar de 2 ani am parasit caminul conjugal de un an incerc sa divortez prima oara am incercat fara avocat am depus actele ... (vezi toată discuția)