avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2014

Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2014.Spor al invatat! :)
DahliaNoir, iti multumesc mult pentru raspuns!

Poate e prematur ca intreb asta, dar eu nu prea sunt lamurita privind salarizarea. In primul rand nu mai stiu care e legea de salarizare valabila pt grefieri in ziua de azi, si apoi nu inteleg daca se calculeaza in fct de salariul brut minim. Era prin 2007 o chestie cu indicele de referinta.
A doua nelamurire pe care o am este de ce se platesc cursurile de la SNG cu sub 1000 lei/luna, ca intelesesem ca se platesc ca debutanti. Si ar fi ca debutanti, dar in cazul asta debutanti fara studii juridice superioare.
Daca voi ati inteles lucrurile astea, si puteti sa mi le explicati si mie, va rog frumos. Ca am tot stat sa caut si sa calculez cu ce am gasit si pur si simplu imi mananca timp.
Daca e in functie de salariul minim brut, el tocmai creste. Suna ca si cum ar fi de bine, pana isi aminteste Guvernul de noi si se apuca sa taie iar.
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2013
rosa_weigand, utilizator
Tot ce pot sa-ti zic e ca am coleg de facultate grefier cu vechime in munca de 2,5 ani . E primul lui loc de munca..imediat dupa ce a terminat facultatea. Lucreaza la parchet si in prezent castiga 2500 lei.
Din ce am inteles salariul de baza a unui grefier este destul de mic dar sunt sporuri care ridica mult suma finala. (de ex spor de stres)
Bine, cred ca se castiga bine, dar eram totusi curioasa care sunt detaliile. Am gasit doar asta:
[ link extern ]

Deci presupun ca e in vigoare, ca n-am gasit altceva. Pare clar cat de cat. Se calculeaza pe baza valorii de referinta sectoriala. Si ar fi valabil tabelul de la anexa 1c(pg 10-12). Dar val de referinta sectoriala ar fi cam 500 lei acum. Stiu ca n-are rost sa calculez, dar mi se pare ciudat ca e greu de aflat.
Buna !
A dat cineva azi proba practica pentru DIICOT? As vrea sa stiu si eu cam ce s-a dat, daca este cineva de pe aici care s-a inscris la acest concurs.:)

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)