avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2014

Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2014.Spor al invatat! :)
Aceste informatii le-a oferit Emilia, o membra a grupului "Admitere SNG" de pe Facebook - caruia ii multumesc pentru acest ajutor - ".A fost ok, am avut un text dupa dictare si unul dupa copiere. La dictare trebuie sa fiti atenti, pt ca nu vorbeste foarte tare, dar se intelege bine, uneori a si repetat chiar. La copiere ti se da un text de cateva randuri pe care trebuie sa incerci sa-l scrii fix ca in pagina de pe care il.copiezi. La dictare nu mai stiu care este timpul pe care il ai la dispozitie, dar la copiere stiu ca ai 5 min. Obligatoriu scris cu diacritice".
crisamiry a scris:

Buna !
A dat cineva azi proba practica pentru DIICOT? As vrea sa stiu si eu cam ce s-a dat, daca este cineva de pe aici care s-a inscris la acest concurs.:)

Aceste informatii le-a oferit Emilia, o membra a grupului "Admitere SNG" de pe Facebook - caruia ii multumesc pentru acest ajutor - ".A fost ok, am avut un text dupa dictare si unul dupa copiere. La dictare trebuie sa fiti atenti, pt ca nu vorbeste foarte tare, dar se intelege bine, uneori a si repetat chiar. La copiere ti se da un text de cateva randuri pe care trebuie sa incerci sa-l scrii fix ca in pagina de pe care il.copiezi. La dictare nu mai stiu care este timpul pe care il ai la dispozitie, dar la copiere stiu ca ai 5 min. Obligatoriu scris cu diacritice".

Maryella a scris:

crisamiry a scris:

Buna !
A dat cineva azi proba practica pentru DIICOT? As vrea sa stiu si eu cam ce s-a dat, daca este cineva de pe aici care s-a inscris la acest concurs.:)

Multumesc mult pentru raspuns, si succes in continuare.
Tot de pe fb am aflat ca examenul final la SNG la materia asta presupune copierea unui text fara sa te uiti la tastatura si se urmareste pozitia mainilor pe taste, rapiditate etc. Am cautat pe net si am observat ca eu, desi tastez foarte repede, tehnica e total gresita. [ link extern ]
Voi stapaniti tehnica? la mine de baza sunt degetele aratatoare si rar inelarul. Alte degete nu folosesc.:oops:
Sa stii ca la cat stai sa faci asta la SNG cred ca o sa te saturi, 60-70 de ore. Si daca e cu diacritice inseamna ca ai mai multe taste, ca se extind spre dreapta, din cate stiu eu, deci o sa ai nevoie de toate degetele. Oricum, important e ca deja se coordoneaza ochii cu mainile, mici schimbari se invata in cateva luni sigur. Problema e ca n-o sa-ti arda de asta, ca o sa ai de invatat.
PS: Eu nu pot sa nu ma uit deloc cand scriu. Dar e o fractiune de secunda, asa ca sunt optimista si ma gandesc ca din moment ce fac treaba si o fac bine, ce atata "tehnica"? A mea e construita in 18-20 de ani de batut, ca aveam si masina de scris pe vremuri prin casa la care ma mai jucam.
PPS: Dar acum ca vad ca exercitiile alea constau in chestii ciudate de gen "asdf" incep sa ma sperii si eu un pic, ca are si creierul in organizarea lui o logica. Aia nu e ceva logic. Parca parca exagereaza un pic. :-/
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
rosa_weigand, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)