avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2014

Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2014.Spor al invatat! :)
stefana88 a scris:

Stie cineva, profesia de mediator este incompatibila cu cea de grefier?

Orice profesie este incompatibila cu profesia de grefier cu exceptia functiilor didactice (si aici sa fie reglementat un contract de colaborare la plata cu ora, doar in acest caz se aplica exceptia).

Lg 567/2004 - statutul personalului auxiliar de specialitate.

Art. 77 –
(1) Funcţia de grefier este incompatibilă cu orice alte funcţii publice sau private, cu excepţia funcţiilor didactice.
(2) Grefierilor le este interzis:
a) să desfăşoare activităţi comerciale, direct sau prin persoane interpuse;
b) să desfăşoare activităţi de arbitraj în litigii civile, comerciale sau de altă natură;
c) să aibă calitatea de asociat sau de membru în organele de conducere, administrare ori de control la societăţi civile, societăţi comerciale, inclusiv la bănci sau la alte instituţii de credit, societăţi de asigurare ori financiare, companii naţionale, societăţi naţionale sau regii autonome;
d) să aibă calitatea de membru al unui grup de interes economic.
(3) Prin derogare de la regula prevăzută la alin. (2) lit. c), grefierii pot fi acţionari sau asociaţi ca urmare a legii privind privatizarea în masă.

Mentionez ca situata de la alin. 3 are un cadru de aplicare restrans si nu prea mai e valabil.

Mie mi se pare ca grefierii nu au timp de nimic altceva oricum. Presupunand ca nu ai absolut niciun fel de treaba acasa si nu te asteapta nimeni, am auzit foarte multe povesti cu grefieri care luau munca acasa, si asta pe ascuns, pentru ca de fapt nu au voie. Sau munceau pana le sareau capacele si erau epuizati la sfarsitul zilei.

Dar un lucru nu mi-e foarte clar. Ce program de lucru au de fapt? Nu e de dimineata pana pe la 17? Ca ma gandesc ca oricat as vrea eu sa predau, ca zice ca am voie, nu am cine stie ce sanse sa gasesc foarte multe scoli dispuse sa ma programeze la cursuri numai intre 18 si 20, doar pentru ca atunci pot eu.

Si mi se pare ciudat ca se refera doar la profesii...si atunci ma mai intreb, oare e in regula sa avem proprietate intelectuala sau activitate publicistica? Daca nu se face mentiune, ma gandesc ca da.
~ Conținut șters la cerere ~
Mie mi-a zis cineva, care a lucrat mai demult ca grefier, ca pleca(pe furis) cu dosarele in sacosa sa poata sa le lucreze in termen. Nu mi-a dat multe detalii dar cica lucrau si parintii sa o ajute sa faca fata. Altcineva, grefier in Cluj, povestea ca mai nou ii pune presedintele instantei la care lucreaza sa faca totul si in scris de mana si pe calculator pentru ca au avut caderi de curent sau pentru ca ii era lui frica sa nu se fie caderi si sa nu poata lucra.
Probabil ca ora 16, da. Dar cum ziceai, te trezesti devreme, deci se scurteaza ziua ca te si culci devreme.
se sta peste program cand e nevoie.... spre exemplu in perioada concediilor eu plecam si la 12 noaptea de la serviciu...pentru ca trebuia sa fac si munca colegilor care erau in concediu .....sau in alte perioade cand e foarte mult de munca...intradevar in alte perioade plecam si mai devreme.... si chiar atunci cand plec mai devreme ma simt foarte obosita pentru ca pe langa munca este vorba de stresul specific profesiei... ai urgente.. e si raspundere trebuie sa fii atenta sa nu gresesti....

rosa_weigand a scris:

Mie mi se pare ca grefierii nu au timp de nimic altceva oricum. Presupunand ca nu ai absolut niciun fel de treaba acasa si nu te asteapta nimeni, am auzit foarte multe povesti cu grefieri care luau munca acasa, si asta pe ascuns, pentru ca de fapt nu au voie. Sau munceau pana le sareau capacele si erau epuizati la sfarsitul zilei.

Dar un lucru nu mi-e foarte clar. Ce program de lucru au de fapt? Nu e de dimineata pana pe la 17? Ca ma gandesc ca oricat as vrea eu sa predau, ca zice ca am voie, nu am cine stie ce sanse sa gasesc foarte multe scoli dispuse sa ma programeze la cursuri numai intre 18 si 20, doar pentru ca atunci pot eu.

Si mi se pare ciudat ca se refera doar la profesii...si atunci ma mai intreb, oare e in regula sa avem proprietate intelectuala sau activitate publicistica? Daca nu se face mentiune, ma gandesc ca da.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)