buna ziua , sa va spun povestea mea pe scurt in urma cu aproape 4 ani am avut o relatii intime cu o fata ,mentionez ca nu am trait impruna ,ea imi spunea ca ia anticonceptionale si dupa cateva luni ma anunta ca e insarcinata,asta a fost si scopul ei.eu nu mi am dorit acel copil ea a sustinut tare ca vrea copilul si ca nu are nevoie de nimic.de atunci noi nu am mai avut nici o treaba absolut deloc mi am dat seama ca am fost pacalit era mai mare ca mine avea 36 de ani si nu se maritase si isi dorea copil.eu am plecat din oras acuma lucrez in afara si am aflat de la cineva ca acuma 2 luni a deschis proces civil pt stabilirea paternitatii impotriva mea .va rog sa mi raspundeti, citatia dupa cat timp vine? daca eu numai locuiesc la adresa din buletin ce se intampla ? nu am cum sa semnez de primirea ei,eu stau in afara acuma.cum ma poate obliga sa recunosc un copil pe care nu mi l am dorit si m a pacalit ca sa l aiba, ce se intampla daca eu nu o sa fiu in tara si citatiile vin la adresa din buletin si eu nu am cum sa ma prezint?
fiind dupa noul cod de procedurqa civila, intai trebuie se face procedura precontencioasa. teoretic trebuie sa vi se trimita actiunea sa faceti cerere reconventionala, abea dupa aceea in termen de 2 luni se stabileste termen.ar fi indicat sa trimiteti pe adresa judectoriei pe nr de dosar o adresa prin care sa comunicati unde locuiti in prezent. altfel riscati sa fiti judecat in lipsa , ea spunand a nu va gaseste si va citeaza in mica publicitate
d na avocat daca se poate sa mi mai raspundeti la niste intrebari ,procesul acesta va fi doar pt stabilire parentala dupa aia imi poate intenta alt proces pt pensie alimentara?sunt cu totul dat peste cap
Pensie va cere in acelasi proces, daca sunteti tatal acestui copil, veti plati si pensie.
Ce vreti dvs de la mama, nu are legatura cu stabilirea paternitatii.
era clar ca pt bani face asta nu ca vrea neaparat sa i fiu eu tata la copil si daca ma mai puteti lamuri cu ceva eu nu lucrez in tara iar in afara cand am de lucru cand nu am cum se stabileste pensia daca sa zicem ca eu nu am de lucru?ma obliga si din urma daca copilul acela are vreo 3 ani?eu nu lucrez acuma ce se intampla?
poate sa ceara in acelasi proces, sau prin proces ulterior. oricum , daca se constata paternitatea sunteti bun de plata pensia alimentara , iar pe tot teritoriul UE , este recunoscuta si usor de executata, deoarece se va stabili un procent din venituri.in rest nu ma pronunt, nu cunosc dosarul.