avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce facem la mediator- autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce facem la mediator- autoritate parinteasca

Buna ziua.am un copil de 26luni,dintr-o relatie,sunt despartita de tatal copilului de 2ani.Mentionez ca poarta numele lui.plateste o suma mica pt intretinerea lui.Pana acum ne-am vazut toti 3 fara mari probleme,in functie de programul lui.Eu am inceput lucru,si pt k lucrez pana tarziu,iar cresa era foarte departe,am hotarat s-o trimit la parintii mei,in alt oras,pana in primavara cand v-a merge la gradinita.acest lucru l-a infuriat pe tatal copilului,iar acum doreste s-o ia la el acasa in anumite zile,lucru care nu l-am acceptat.Pt asta ma cheama in fata unui mediator,unde,am inteles k sunt obligata sa ma prezint.Intrebarea este...dak poate sa ma oblige s-o las in anumite zile la el,daca eu nu sunt de accord.Se tine cont ca este inca mic copilul si ca tatal nu cunoaste si nu cred ca este in masura sa aiba grija de el?Mentionez,k pe perioada verii,isi face des planuri fara a include copilul,la fel si concediile...problema este ca iarna ii cresc pretentiile.Mai mentionez ca noi am avut discutii pe tema,ca,el ne tine in oras si decaleaza tot timpul programul de somn al copilului sau ca ii mai cumpara fast food.Si as vrea sa mai stiu..stabilirea domiciliului minorului si incredintare spre crestere si educare la mama,necesita accordul lui?Cu ce ma ajuta in plus aceste lucruri fata de ce drepturi ale el?multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:36, 14 Octombrie 2013
La mediator, nimeni nu obliga pe nimeni.
Cu ajutorul mediatorului, puteti ajunge la o solutie care sa va multumeasca pe amandoi.
Nimeni nu va poate obliga sa acceptati ceva care considerati ca este impotriva copilului sau cu care dvs. personal nu sunteti de acord.
Cred ca cel mai corect este sa acceptati custodia comuna.
Dar, sunt sigur ca aceste lucruri v-au fost spuse si de mediator.
Stabilirea domiciliului minorului nu necesita acceptul lui.
Va decide instanta.

Dreptul la vizita exista dar depinde daca se poate exercita sau nu in functie de situatia concreta.
Este stiut faptul ca orice parinte are dreptul de a-si vedea copilul dar nu toti parintii isi vad copii...conform practicii in domeniu...
Prin acordul de mediere,(daca se ajunge aici) se poate stabili: domiciliul copilului, zile de vizitare (timp in care acesta va sta la mama sau tata), cuantumul indemnizatiei de intretinere, modul in care se iau decizii cu privire la copil, adica o custodie comuna si raspundere egala.
Cu acordul de mediere semnat, instanta va da o hotarare de expedient si va decide in conformitate cu acordul de mediere.
Este adevarat ca instanta decide domiciliul copilului, dar una este ca decizia sa fie de comun acord si alta este sa fie impusa de instanta.
Totusi, nu reiese daca sunteti divortati sau nu?
Despartirea s-a produs la 2 luni dupa nastere si sotul a parasit domiciliul?
Daca sunteti divortati, cum suna hotararea de divort?
Poate e vb de un concubinaj.
Mergeti la mediator, incercati sa ajungeti la o intelegere si sa semnati un acord. Nu-i rau sa va impartiti obligatiile sa petreceti timpul impreuna cu copilul.
Lasand copilul la parinti , va indepartati si dvs de copil.
Daca lasati tatal sa se apropie de copil si va ajunge sa il ingrijeasca , ii va prinde bine pe viitor copilului, va avea un sprijit in tatal sau.
multumesc pt raspuns

Alte discuții în legătură

Program de vizita gabrielasanvi gabrielasanvi Va relatez urmatoarea situatie: fiica mea, necasatorita, are un copil de 2 ani( pe care il creste cu ajutorul al parintilor ei). Tatal copilului nu a ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec cu copilul de acasa, ce am de facut? elisa_c elisa_c Buna ziua!eu v-am mai scris si va multumesc pentru promtitudine!doar ca lucrurile se inrautetesc si as vrea sa stiu ce am de facut.vreau sa plec cu fetita de ... (vezi toată discuția)
Custodie copil mirelanastasie mirelanastasie Fiica mea are un copil de 6 ani.S-a despartit de sotul ei la 1 an al copilului.El a adus o adeverinta ca are un credit ca sa plateasca pensie alimentara mai ... (vezi toată discuția)