avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce facem la mediator- autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce facem la mediator- autoritate parinteasca

Buna ziua.am un copil de 26luni,dintr-o relatie,sunt despartita de tatal copilului de 2ani.Mentionez ca poarta numele lui.plateste o suma mica pt intretinerea lui.Pana acum ne-am vazut toti 3 fara mari probleme,in functie de programul lui.Eu am inceput lucru,si pt k lucrez pana tarziu,iar cresa era foarte departe,am hotarat s-o trimit la parintii mei,in alt oras,pana in primavara cand v-a merge la gradinita.acest lucru l-a infuriat pe tatal copilului,iar acum doreste s-o ia la el acasa in anumite zile,lucru care nu l-am acceptat.Pt asta ma cheama in fata unui mediator,unde,am inteles k sunt obligata sa ma prezint.Intrebarea este...dak poate sa ma oblige s-o las in anumite zile la el,daca eu nu sunt de accord.Se tine cont ca este inca mic copilul si ca tatal nu cunoaste si nu cred ca este in masura sa aiba grija de el?Mentionez,k pe perioada verii,isi face des planuri fara a include copilul,la fel si concediile...problema este ca iarna ii cresc pretentiile.Mai mentionez ca noi am avut discutii pe tema,ca,el ne tine in oras si decaleaza tot timpul programul de somn al copilului sau ca ii mai cumpara fast food.Si as vrea sa mai stiu..stabilirea domiciliului minorului si incredintare spre crestere si educare la mama,necesita accordul lui?Cu ce ma ajuta in plus aceste lucruri fata de ce drepturi ale el?multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:36, 14 Octombrie 2013
Mai vin cu o completare: orice instanta va pleca de la ideea ca unui copil ii e mai bine cu parintii lui sau cu unul din ei decat cu un bunic.
In concluzie, sansele ca tatal sa obtina ramanerea in oras a copilului sunt mari. De ce nu gasiti o modalitate in care sa va ajute cu cheltuielile, transportul, bona, cresa?
Preferati sa va vedeti copilul la o saptamana decat sa il lasati cu tatal lui? Asta iar nu va fi vazut bine de o instanta...
Restul sunt detalii. Importante, desigur, deranjante, cu siguranta, insa detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita gabrielasanvi gabrielasanvi Va relatez urmatoarea situatie: fiica mea, necasatorita, are un copil de 2 ani( pe care il creste cu ajutorul al parintilor ei). Tatal copilului nu a ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec cu copilul de acasa, ce am de facut? elisa_c elisa_c Buna ziua!eu v-am mai scris si va multumesc pentru promtitudine!doar ca lucrurile se inrautetesc si as vrea sa stiu ce am de facut.vreau sa plec cu fetita de ... (vezi toată discuția)
Custodie copil mirelanastasie mirelanastasie Fiica mea are un copil de 6 ani.S-a despartit de sotul ei la 1 an al copilului.El a adus o adeverinta ca are un credit ca sa plateasca pensie alimentara mai ... (vezi toată discuția)