avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prezentare in instanta la proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Prezentare in instanta la proces

Buna ziua,am o problema,nu stiu cum sa o rezolv si ce e de facut...in data de 17 aprilie 2013 am facut o prostiie,am consumat alcool si m-am urcat la volan de unde a rezultat un accident cu pagube materiale,a fost anuntata politia,mi sa pus fiola rezultatul fiind 0,56 alcool in aerul expirat,mai apoi mi s-au recoltat probe de sange si mi s-a spus de catre cei de la politie ca,rezultatul probelor de sange v-a fi suportat de catre ei dar momentan nu au fonduri si ca am de ales ori le platesc eu ori astept pana imi v-or fi platite..am stat cam 2 luni si pana la urma le-am platit eu,rezultatul fiind 1,25 la prima ora si 1,15 la cea de a 2-a proba.intre timp am asteptat pana in data de 28 august cand am vazut ca nu se mai rezolva nimic iar eu nu stiu nimic despre caz am fost si mi-am angajat un avocat...in 4 septembrie am fost chemat iar la politie pt a mai da inca o declaratie impreuna cu avocatul,am dat-o si mi-au spus ca nu mai ramane decat sa astept chemare de la judecatorie sa ma prezint la proces si o astept si in data de azi.Cu astea fiind spuse problema mea e urmatoarea,eu trebuie sa plec in strainatate in data de 23 luna aceasta,as putea sa fac sa mearga tatal meu la proces in locul meu?avocatul mi-a zis ca poate sa mearga el dar bineinteles contracost...nu vreau sa il mai platesc inca odata pentru nimic,pentru ca de cand l-am angajat am fost cu el doar sa dau o declaratie timp in care el se juca pe telefon...rog pe cineva care ma poate ajuta si indruma ce am de facut,multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 15:57, 10 Octombrie 2013
nu e vorba de viata si nici de libertate,e vorba de permisul de conducere,am inteles ca e caz penal si se poate sa primesc 1 an cu suspendare...asta am inteles-o,nu am cunostiinte de drept,daca le aveam nu mai ceream ajutorul aici..in fine multumesc oricum
E, Tocmai pentru ca este o chestiune penala. Penalul inseamna inchisoare cu sau fara suspendare functuie de apararile pe care le face avocatul. Si in situatia suspendarii va convine sa ramaneti fara carnet si cu pete in cazier? Nu uitati ca e vb despre alcool, nu de ceva nesemnificativ. Poate ca asta va va face sa intelegeti ca alcoolul si covrigul nu fac casa buna.
Despre restu,
Multa bafta!
Cat timp a trecut de la accident pana la prima prelevare?
Se poate cere recalcularea alcoolemiei in momentul accidentului, asta daca alcoolemia era pe panta ascendenta.
Mare atentie, astfel de dosare ajung in instanta in proportie de 99% si se finalizeaza cu condamnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezultat alcoolemie : 0,81mg/l alcool pur in sange VOINICU VOINICU buna ziua, am fost depistat in trafic avand o alcoolemie de 0,49 in aerul expirat, am fost condus la spital ptr recoltarea probelor de sange, rezultatele fiind ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan Elizar68 Elizar68 Buna ziua, Evitand un inpact frontal cu un alt autovehicul care circula pe sensul meu de mers, datorita conditiilor nefavorabile ( fiind ploaie) am derapat si ... (vezi toată discuția)
Conducerea vehiculelor in stare de ebrietate mirceapmf mirceapmf buna ziua si bine v-am gasit dragii mei , am cateva intrebari dar pt a-mi da un raspuns sa va spun o poveste trista care nu o citesti in nici o revista. ... (vezi toată discuția)