avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de Munca Perioada Determinata - Prelungire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de Munca Perioada Determinata - Prelungire

Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru prelungirea CIM perioada determinata. Eu as prefera sa fac un act aditional pentru prelungire, dar am vazut intr-un carnet de munca ca prelungirea s-a facut in baza unei decizii. Si inca o rugaminte: care este articolul din CM la care reglementeaza aspectul asta.
Multumesc frumos.
blue19 a scris:

Buna ziua!As dori sa stiu daca exista o obligativitate a angajatului si/sau a angajatorului de a anunta neprelungirea contractului de munca in cazul in care acesta este incheiat pe o perioada determinata.Iar in situatia in care angajatul nu doreste prelungirea lui ,poate acesta sa beneficieze de somaj?


Nu exista nicio obligatie in acest sens in sarcina angajatorului ... In situatia in care nu se mai prelungeste durata c.i.m., acesta va inceta de drept la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat ..

Temeiul de drept al incetarii c.i.m. - art.56 lit.i C.mun. - da posibilitatea fostului angajat sa beneficieze de indemnizatia pentru somaj, dar numai daca indeplineste si conditia stagiului munim de cotizare la somaj (minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la somaj).
In 09.12.2011 imi expira un contract incheiat pe perioada determinata. Pot interveni asupra contractului in sensul modificarii lui din perioada determinata in perioada nedeterminata? Inainte de aparitia noului cod al muncii faceam frecvent aceasta modificare, insa in prezent incetez + intocmesc un alt contract de munca din cauza art 82 alin 3: "cim pe perioada determ poate fi prelungit ..... pentru perioada realizarii unui proiect, program sau lucrari" (asta daca modificarea tipului de contract este perceputa ca o prelungire a cim). Va multumesc!
Da, se poate modifica durata c.i.m. din determinata in nedeterminata ... prin act aditional modificati durata c.i.m. ...
Buna ziua. Eu am incheiat mai multe contracte pe durata determinata 21.02.2012 - 20.05.2012 (3 luni ), iar nelamuririle mele sunt:
1) mai pot prelungi pe o durata determinata de 3 saptamani ( sub o luna )20.05.2012 -10.06.2012 ?
2)daca se poate printr-un act aditional care este data la care trebuie efectuata modificarea si data de incepere a urmatoareai perioade : 20.05.2012 sau 21.05.2012 ?
3)Dupa aceasta data vreau sa-i trimit in somaj, dar vreau sa le inchei un nou contract pe durata nedeterminata cu data de 10.09.2012, dar contractele sa le fac si comunic in 01.06.2012. este posibil?
Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri !!
1. Da, se pot prelungi durata acestora .. legea nu prevede ca prelungirea duratei unui c.i.m. sa se faca pe cel putin o anumita perioada ..

2. Prelungirea duratei se va face cu data de 20.05.2012 ...

3. Este posibila varianta propusa de dvs ... la incetarea de drept a c.i.m. (10.06.2012) salariatii pot intra in somaj pana la data de 10.09.2012 , cand incep activitatea in baza noului c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract perioada determinata Ank27 Ank27 Buna ziua!Imi puteti confirma ca, contractul de munca incheiat pe durata determinata se poate prelungi de \"n\" ori in decurs de 36 luni, dar durata unei ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)