avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... As vrea o lamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

As vrea o lamurire

Daca din motive de sanatate ,diverse tensiuni si altele...nu am mai mers la serviciu,nu am ajuns sa-mi iau concediu medical si nici nu am anuntat,am primit o convocare ptr. cercetare disciplinara,ptr. absente nemotivate si neanuntate si intarziere,ce se poate intampla,adica la ce sa ma astept.Precizez ca nu ma intereseaza sa ma intorc la acel loc de munca,doar cum pot iesi din aceasta situatie.
Multumesc anticipat ptr. raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:29, 1 Aprilie 2009
Buna ziua,

simpla demisie nu ajuta in cazul de fata. Daca doreste, angajatorul poate face concedierea disciplinara chiar si in prezenta demisiei ( in speta de fata).

Av. Boncu
Multumesc!Avand in vedere ca nu mai doresc sa lucrez acolo,ma prezint la convocare si imi voi asuma raspunderea ptr. cele intamplate.
Si angajatorul a incalcat in acest caz dreptul la repausul saptamanal de 2 zile consecutive prevazut de codul muncii si neplata orelor suplimentare, insa si dumneavoastra trebuia sa respectati obligatiile de munca, iar in cazul imbolnavirii sa prezentati concediul medical.
eu zic sa va prezentati la cercetarea disciplinara, dar sa precizati faptul ca angajatorul nu respecta dispoztiile legale de care am reamintit si sa consemnati acest lucru in scris sau sa urmariti sa fie consemnat in procesul verbal incheiat. Toate aceste acte incheiate trebuie sa fie prezentate si la ITM.....si sincer, nu prea cred ca angajatorul o sa fie incantat de ceea ce ati scris....si este posibil sa fie dispus sa se incheie CIM al dumneavoastra prin acordul partilor.
Daca vreti sa-i incurcati, depunati-va demisia.In caz de litigiu, demisia primeaza.

succes
av. Ileana Schwarz
Ma pot prezenta la convocare cu demisia scrisa,chiar daca au trecut atatea zile si sa precizez in demisie ca mi s-a incalcat dreptul la repaus si orele suplimentare nu sant platite?
Va multumesc ptr. raspunsuri chiar imi sant de mare folos,nu am fost pusa in asa situatie si sper ca nu se va mai repeta,desi mi s-a explicat ca daca vreau sa-mi pastrez slujba trebuie sa muncesc mai mult ptr. aceiasi bani.
Mi se pare strigator la cer ca patronii profita de asa zisa "criza"sa incalce drepturile elementare de odihna si recuperare a angajatilor i nu numai...

Alte discuții în legătură

Cercetarea disciplinara claudiak claudiak este posibila cercetarea disciplinara daca angajatul nu a anuntat ngajatorul ca si-a modificat adresa de domiciliu?multumesc. (vezi toată discuția)
Concediere nelegala dutu69 dutu69 Doresc sa actionez in instanta societatea pentru concediere nelegala. Am primit preaviz incepand cu data de 9.01.2009. Contractul de munca va inceta in ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre demisie x3mzone x3mzone Buna, De o luna sunt amentintat si presat zilnic ca voi fi dat afara pe motive disciplinare. Daca imi depun demisia azi in scris, mai poate angajatorul ... (vezi toată discuția)