avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... factura tine loc ptr contract??
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

factura tine loc ptr contract??

o factura are aceiasi valoare ca si contractul daca are pe verso toate informatiile ?? merci tuturor:D
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 04:40, 5 Ianuarie 2010
Si atunci ce facem cu disp. art.948 C.civ.?:tooth:

Av. Cermak
cermak gruianu a scris:

Si atunci ce facem cu disp. art.948 C.civ.?:tooth:

Av. Cermak

nu inteleg...
Ce are 948 aici?
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2009
ContSters56778, utilizator
J H a scris:

contractul e incheiat valabil (juridic) si verbal...
Factura impreuna cu restul mentiunilor de pe ea poate dovedii clauzele contractului...

Daca ati merge la notar sa zicem pentru o consultatie, ati achita c/v acesteia si ati primi factura iar pe verso ar scrie ca dvs. sunteti de acord sa va vindeti casa, atunci contractul ar fi valabil (juridic) si verbal, nu?=D>

Av. Cermak
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
daaaaaaaaaaa... hai sa speculam!

E absurd.. eu spun ca in cazul de fata contractul e incheiat valabil verbal iar factura poate dovedii unele clauze ale contractului si dvs veniti cu astfel de argumentare!
Dac ati citii inca de doua trei ore ceea ce am scris si ati mai si reflecta un pic la intelesul termenului "poate" ati intelege "poate" un pic altfel ceea ce am spus eu!...

Ce inseamna "poate" pentru un jurist?
Sau pentru un avocat?

PS Si da, daca semnez o hartie pe spatele caruia scrie ca-mi vand casa "poate" am vandut si casa respectiva!
In orice caz se pare ca s-a si intamplat asa ceva!

Si daca eu printez o factură, din greseala, (sau poate nu) pe o foaie A4 pe spatele careia sta scris un fragment din Povestea povestilor scrisă de Ion Creanga? (banuiesc ca-i cunoasteti subtitlul)
Rezultă de aici ca marfa pentru care urmează a se efectua plata e un ... "car zdravăn de drugăleţe de ...(ştiti voi ce) ... care de care mai îmbujorate, mai dârze şi mai răzbelite!...? :-/

Unele practici sunt atat de absurde incat zău că ar merita să le dovedeşti absurditatea cu o glumă de-asta. (imi imaginez cum ar decurge ...procedura concilierii prealabile :rofl:

ªi acum să trecem la partea juridica...

E adevarat că un contract comercial se poate încheia, potrivit intereselor părţilor, şi altă in formă, nu numai aceea a unui inscris semnat intre părţi prezente (poate fi incheiat verbal, telefonic, etc.) Dar ESENŢIALÃ in încheierea contractului, indiferent sub ce formă s-a realizat, este existenţa şi concordanţa manifestarilor de voinţă ale părţilor contractante.

Factura, inscris sub semnătură prinată emis UNILATERAL de furnizor, configurează natura contractuală a raporturilor dintre părţi, in sensul art 46 c. com. dar numai cu privire la operaţiunile ce constituie obiectul ei (scrie prin C. fiscal ce trebuie să contină o factura). Povestea ..poveştilor de pe verso nu poate fi asimilată unor clauze contractuale, fiind un act unilateral şi nu rezultanta negocierilor dintre părţi. Ca atare, simpla semnare de primire a facturii de către destinatar (care poate nici nu s-a uitat pe verso sa vadă ca acolo stă scris ceva - ce in mod firesc nu trebuia sa fie) nu semnifică, prin ea însăşi, realizarea acordului de voinţă asupra tuturor povestilor pe care cineva le poate inventa si scrie pe spatele unei facturi.
Cu totul altfel ar putea fi privită situaţia daca si "contractul" de pe verso ar purta stampila şi semnătura persoanelor ce sunt îndreptăţite, în condiţiile legii, să angajeze părţile contractante.
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2009
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Contractul vanzare cumparare pe verso factura este valabil? ddianna ddianna Buna ziua, Contractul de vanzare cumparare care este tiparit pe verso fiecarei facturi este valabil?In momentul semnarii de primire a facturii de catre ... (vezi toată discuția)
Contract pe spatele facturii legal? bbn_1982 bbn_1982 Eu, s.c. am cumparat de la alta firma niste marfuri pe baza de factura. Pe spatele facturii, este un contract cu 1% penalitati ptr fiecare zi intarziere. Am ... (vezi toată discuția)
Este valabil contractul de vanzare cumparare tiparit pe verso factura? ddianna ddianna Buna ziua, In cazul unei firme de distributie produse alimentare, pe spatele fiecarei facturi, este tiparit un contract de vanzare cumparare.Pe factura se ... (vezi toată discuția)