:offtopic:
Cel mai interesant compliment facut nonconformismului l-am auzit de la un cioban: "Dom'le avocat, dumneata apari ca magarul intre oi"
:oops:
Asadar, ma veti ierta daca uneori par magar si n-am maniere.
Pretul libertatii este responsabilitatea. Stiu ca pare o afirmatie oarecum golita de orice continut, o vorba goala numai buna de pus la status insa avem in fiecare zi in jurul nostru exemple care sa confirme adevarul acestei afirmatii.
...
Argumentul ca tutela medicala este
o masura necesara pentru apararea sanatatii publice nu tine pentru urmatorul motiv: Cand romanul sau olandezul iau algocalmin nu intra in nicio relatie sociala.
Dreptul are vocatie numai acolo unde exista relatia sociala. De aceea nu este interzisa sinuciderea ci inlesnirea sau determinarea sinuciderii, pentru ca acolo avem raport intre persoane. Altfel, ar trebui interzisa funia pentru a preveni sinuciderea prin spanzurare, blocurile cu mai mult de doua etaje pentru ... etc.
Apoi, chiar daca ar fi o masura prin care, limitandu-ni-se un drept, suntem protejati, masura trebuie sa fie
proportionala cu pericolul, sa fie adoptata printr-o lege adoptata de persoane alese prin vot universal in acest scop, in urma unor dezbateri publice, nu de Consiliul Crocobaurilor Inteligenti si cu Bani ori de Agentia Nationala a Medicamentului.
Cat priveste proportia masurii raportata la pericol va rog sa recititi prima postare din topic unde scriam ca orice roman se poate sinucide financiar fara nicio problema pentru societatea noastra capitalist-utopica in conditiile in care
ii trebuie avizul conform al tutorelui medical pe care este OBLIGAT sa si-l aleaga pentru orice substanta cu grad de toxicitate mai ridicat decat sarea de bucatarie.
AVLIL a scris:
Atat e de simplu algocalminul, ca e considerat toxic sau interzis in multe tari civilizate. In aceste conditii, poate ne intrebam de ce noi, in Romania, avem atata libertate de a cumpara, totusi, o substanta toxica?
Off, sunt magar si fara maniere daca scriu: D'aia! Nu trebuie sa am motive si nici nu trebuie sa-mi justific dorinta de a fi liber. Asta e starea mea naturala si daca am voie sa fumez, sa beau alcool si sa fac sex neprotejat cred ca am voie sa iau orice medicament din farmacii daca cred eu ca trebuie sa-l iau.