avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort- partaj ....tristete
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort- partaj ....tristete

Buna ziua va rog sa -mi dati un sfat! Suntem casatoriti de 9 ani si aven un copil minor de 2,10 luni rezultat din aceasta casatorie.De cand a aparut copilul au inceput certuri ,discutii lipsa de comunicare etc.As dori sa mentionez ca : Inainte de casatorie am detinut un imobil .Dupa doi ani de casatorie am vandut acest imobil si am achizitionat altul mai mare mai scump(Etc) Diferenta de bani pe care am pus-o la achizitionarea acestui imobil a fost 100% a mea Eu lucrand cu contract de munca in afara tarii (se poate dovedi) ; De asemenea amenajarile interioare au fost suportate din veniturile mele castigate in SUA. La achizitionarea imobilului am trecut-o si pe ea in acte (In ciuda unor sfaturi contrare) In cazul unui divort cred ca am sanse 100% sa dobandesc imobilul la partaj nu ?Ceea ce ar fi corect?Ea a achizitionat un autoturism prin credit bancar pe salariul ei ,Aceasta este considerata bun comun deasemenea?Poate fi atacata la partaj? Va multumesc anticipat RMC
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2009
raz 74, utilizator
Cel mai recent răspuns: Serban Tanase , Consultant asigurari 19:47, 21 Aprilie 2009

Am vb cu doi avocati, unul a spus ca pot sa castig 100% iar al doilea 80-90% .Intelegere .... hm nu cred; ca eu vreau imobilul care i-mi apartine de drept. Copilul va avea fara doar sau poate parte din ce voi detine la implinirea varstei de 18 ani!Sper ca noul Cod Civil va fi mai bine pus la punct si va reglementa mai bine mai multe asoecte legate de acest subiect." Contract prenuptial de faceam...filozof ramaneam .".Dar este un subiect sensibil de discutat cand iei decizia sa te casatorestii.... Whatever... Este posibil sa ne impacam.. eu am facut pasii necesari dar inca ....
Ma gandesc ....chiar daca ne impacam, sa divortam totusi si sa vedem ce se mai intampla ulterior? Sa dau drumul si la partaj? Imobilul va fi evaluat la pretul de achizitie (2002) sau la pretul actual ,de impozitare?Nu stiu ce sa fac?
In cadrul unui proces de partaj imobilul va fi evaluat la pretul actual, in functie de mai multe criterii de care tine seama expertul evaluator. De principiu, evaluarea respecta pretul pietei si se aliniaza perfect actualitatii, nu valorii de impozitare si nici pretului de dobandire actualizat.
In cazul in care sa zicem valoarea imobilului este 100.000 E si eu cer si castig 100% din imobil sau 90% sa zicem, care ar fi taxa de timbru ? i.In caz ca voi castiga , ea va plati cheltuilei de judecata?(Sau asta depinde de ce vb eu cu avocatul? meu )
Domnule, va spun eu ce sa faceti: mergeti si vedeti cu ce se mananca divortul si partajul, ca sa vedeti intai cu ce va confruntati... Apoi, cu informatiile dobandite, puteti decide!
Ca n-ati fi primul care ar spune ca mai bine nu se lega la cap cu inca un proces!!
Taxa de timbru depinde de cine si cum face cererea, cheltuielile se vor plati in masura in care: pierde una dintre parti, sunt dovedite si sunt cerute.
IN rest, mai sunt multe pana la o imagine asupra unui partaj!
Succes!

Alte discuții în legătură

Sotul meu a parasit domiciliul MURESAN CLAUDIU MURESAN CLAUDIU buna seara. ma numesc Livia Moldovan. in urma cu un an, sotul meu m-a parasit, parasind si domiciliul, mutandu-se impreuna cu o alta femeie. nu avem copii, iar ... (vezi toată discuția)
Am sanse sa obtin ceva la partaj? Sorin_Paul Sorin_Paul Buna ziua, Sunt in divort si doresc o lamurire privind partajul care va urma. Va rog sa imi spuneti daca am sanse sa obtin jumatate din apartamentul pe ... (vezi toată discuția)
Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)