D-nu mediator, cu tot respectul cuvenit profesiei dvs. , sunt si eu curioasa care este modalitatea de anulare a unui certificat de mostenitor prin intermediul mediatorului ????
Nu de alta, dar am si eu spete similare cu clienti si, as dori sa-i scutesc de drumul la instanta!
Daca cititi cu atentie ce a spus utilizatorul elenid:
noi am dezbatut succesiunea in termenul legal.
deci, dezbaterea succesiunii are ca finalitate emiterea unui certificat de mostenitor in care sunt trecute deja cotele ce revin mostenitorilor, numarul de mostenitori precum si identificarea acestora.
Aparand un al 4-lea mostenitor, este necesar ca acel certificat de mostenitor sa fie anulat si emis un alt certificat de mostenitor in care vor aparea 4 mostenitori si, evident cuantumul cotelor de mostenire ce revin fiecaruia se vor schimba.
Revin la curiozitatea mea: cum credeti ca dvs. in calitate de mediator puteti sa anulati respectivul certificat de mostenitor si sa emiteti un nou certificat de mostenitor????????
Este evident ca emiterea certificatelor de mostenitor sunt exclusiv de competenta notarilor.
Deci, care este ratiunea ca, solicitantii certificatului de mostenitor sa mai faca un drum in plus la mediator, in acest caz?!?!