avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare irevocabila

buna seara.am si eu o nelamurire.am avut un proces pt reincredintarea copilului meu in varsta de 8 ani care a ramas la tata.in urma procesului am primit o hotarare prin care mi s-a adims in parte apelul,adica am obtinut acea custodie comuna,copilul ramane in continuare sa locuiasca tot la tata,dar acolo in hotarare nu este specificat programul de vizita.aveti idee cum se procedeaza in astfel de cazuri?multumesc.
Cel mai recent răspuns: ralu_k79 , utilizator 20:49, 2 Noiembrie 2013
Cred ca d-na vb despre existenta programului intr-o hot jud anterioara.
"am avut un proces pt reincredintarea copilului meu in varsta de 8 ani"
Hot cu mentiunea "definitiva si irevocabila" in spetele cu minori, pensie de intretinere, s.a., nu sunt decat o dovada a contradictiei, deoarece dpdv logic nu se poate rejudeca ceva ramas definitiv si irevocabil.
Dupa parerea mea, ar trb respectata acea Hot jud anterioara pana cand noua Hot va deveni def si irevocabila (ma refer la programul de vizita).
Urmati sfatul d-nei av Simonette, si solicitati un program de vizita. Daca sunteti norocoasa, pe calea ordonantei se poate da o decizie intr-o luna.
Daca prin hotararea mai noua nu aveti alt program de vizitare, cea veche e aplicabila. E destul de greu de aplicat, insa, cu program sambata...

cat despre irevocabilitatea hotararilor in spetele cu minori, ea are aceleasi efecte si niciodata nu ar trebui rejudecata in aceste spete aceeasi situatie; totusi, fiind o situatie care evolueaza in timp, alta situatie intre aceleasi parti sigur ca poate fi judecata, caz in care se va da o noua hotarare bazata pe situatia de fapt diferita.
Asta nu inseamna ca hotararea anterioara a fost revocata, ci ca exista o alta situatie in care se cuvine a se lua alte masuri.
In cazul unui contract de intretinere, de exemplu, pe parcursul derularii lui la fel, pot aparea neintelegeri privind cine plateste operatiile medicale, se judeca, hotararea ramane irevocabila; apoi poate aparea o alta problema, despre frecventa schimbarii pampersului sau internarea la azil. E similar.
Da, nu ar trebui rejudecata. Din pacate, practica demonstreaza contrariul.
Dar daca totusi se rejudeca aceeasi speta, avand aceleasi parti, aceeasi calitate, acelasi obiect, fara ca situatia sa se fi schimbat? Tind sa cred ca un nr mai mare la adidasi sau faptul ca i-a mai crescut parul copilului nu poate fi interpretat ca schimbare, nu?
Si, daca doar schimbarea situatiei anterioare duce la rejudecarea spetei, atunci cum este posibila urm situatie?

www.avocatnet.ro/content/for...
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala, admisibilitate 2cool4school 2cool4school Daca am pe rol divort, pot introduce o cerere de stabilire a unui program de relatii personale cu minorul, pe cale de ordonanta presedintiala? Daca da, nu ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor maroma maroma Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: Exista o hotarare judecatoreasca de ordonanta presedintiala prin care s-a acordat program de vizita minor la ... (vezi toată discuția)
Executare silita program de vizitare minor popescunicolae popescunicolae Buna seara problema mea este urmatoarea: Am un proces in care am fost parat de reclamant in ceea ce priveste programul de vizitare minor, (proces de fond) ... (vezi toată discuția)