avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare Proprietate , obligatii ???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare Proprietate , obligatii ???

Buna ziua ,

datorita unei situatii destul de complicate ,...actuala mea mama nu este cea naturala ,..., SUNT OBLIGAT SA FAC act de vanzare cumparare pe masa ei succesorala (5/8 din cea ramas de pe urma tatalui meu) , singurul act care ma pune la "adapost" vis-a-vis de terti mostenitori care pot aparea dupa moartea ei (surori, , frati , nepoti ,..etc),..., stiti cum este ?!
intrebarea mea ar fi , daca dupa acest act eu sunt in vreun fel obligat sa schimb titularul tuturor utilitatilor , intrucat eu n-am de gand sa vand in viitorul apropiat si-n plus de asta am de gand sa plec din tara pt. o perioada determinata si n-am timp de asemenea "alergaturi"
va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:07, 27 Octombrie 2013
Ati sarit cam sus! :D
Aceasta vanzare se prezuma donatie conform Codului civil si daca nu achitati pretul acum, usor e de intors actul de mostenitori. Trebuia sa faceti act atunci cand ati dat banii de reparatii; aveti vreun act de atunci? Dovezi de plata a lucrarilor?
AVLIL a scris:

Ati sarit cam sus! :D
Aceasta vanzare se prezuma donatie conform Codului civil si daca nu achitati pretul acum, usor e de intors actul de mostenitori. Trebuia sa faceti act atunci cand ati dat banii de reparatii; aveti vreun act de atunci? Dovezi de plata a lucrarilor?

daaa,...am sarit cam sus intrucat stiu cati bani am cheltuit !

SCUZE , O DOAMNA FRUMOASA CA DVS. nu merita asa ceva ,..., inca odata scuze !

Am un intreg dosar cu facturi si chitante de la constructia respectiva , dar m-am gandit ca nimeni nu va sti de banii astia atata timp cat vor fi specificati in actele de vanzare cumparare , ok ??!!

Daca nu stie nimeni de banii astia, copntractul se poate desfiinta de mostenitori cu destula usurinta. Dovada platii va avantajeaza pe dv. Va trebuie inscrisuri doveditoare, chitantele nu dovedesc faptul ca ati renovat casa altuia.

Si nu am inteles: mama dv., cea la care va referiti ca sta in casa respectiva, va este mama confiorm legii? Sau doar biologica?
AVLIL a scris:

Daca nu stie nimeni de banii astia, copntractul se poate desfiinta de mostenitori cu destula usurinta. Dovada platii va avantajeaza pe dv. Va trebuie inscrisuri doveditoare, chitantele nu dovedesc faptul ca ati renovat casa altuia.

Si nu am inteles: mama dv., cea la care va referiti ca sta in casa respectiva, va este mama confiorm legii? Sau doar biologica?

nuuuu, tocmai asta este ,...nu e mama mea biologica ,...este mama vitrega , m-a crescut de la 10 ani(si NU MA POT PLANGE DE EA) ,...nu mai are copii, are doar frati si nepoti , DAR STITI CUM ESTE ,..., la o adik toti pot veni in fata notarului sa-si ceara parte ,..., iar eu n-am de gand sa-mi cumar "mostenirea de la tata si bunica mea pe banii mei !

Foarte bine ca aveti acel dosar. Pastrati toate facturile si cheltuielile in ordine , pentru a fi 'acoperit". Ar fi fost bine sa fi avut si contractele utilitatilor pe numele dvs, ca sa se vada ca ati intretinut casa . Poate ca faceti timp , si, pentru ca am pomenit de "acoperit " , stiti cum se spune :) , "oala acoperita , nu da in foc " .
Si e laudabil ca doriti sa aveti grija de mama dvs.

Alte discuții în legătură

Modificare acte propietar casa raluci_b raluci_b Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti cum este cel mai bine sa procedez. Sun casatorita de 2 ani, sotul meu a mai fost casatorit inainte si are un copil din prima ... (vezi toată discuția)
Sunt infiata si vreau să stiu ce drepturi am după moartea părinților ... Alina Georgeana Alina Georgeana Sunt infiata si vreau să stiu ce drepturi am după moartea părinților mei adoptivi ,? (vezi toată discuția)
Testament - valabilitate BureteCristina BureteCristina Buna ziua. nu sunt casatorita si nu am copii. in schimb am ambii parinti biologici in viata, 2 frati din a doua casatorie a mamei si o sora din a doua ... (vezi toată discuția)