Buna seara,sora mea este casatorita si are 2 fetite minore,tatal fetitelor nu isi indeplineste indatoririle de tata fiind mereu plecat de acasa nu a lucrat niciodata si in prezent este in inchisoare in Germania desi nu este pt prima data a mai fost inchis acum un an circa si in Romania.
As vrea sa stiu ce poate face sora mea pt a obtine custodia feteleor dar mai presus de toate prin ce modalitate ea poate sa iasa cu fetele din tara pt ca eu in prezent stabilita in Italia as vrea sa o aduc aici la mine pt ca in Romania se descurca foarte greu sta cu fetele in casa batraneasca a mamei traiesc din alocatia fetelor 80 de lei fetita mai mare are probleme de sanatate cu plamanii conditiile la tara sunt precare fetita este alergica la mucegai si la praf,eu am ajutato cu bani de foarte multe ori doar ca trebuia mereu sa ii trimit fara sa stie tatal fetitelor ca de stia se intorcea acasa si pana nu se terminau banii nu pleca de acolo de fetite nici nu ii pasa.
Va rog mult de tot ajutatine cu un sfat eu am posibilitatea de a le oferi fetitelor un trai decent si linistit asa cum merita orice copil din lumea asta.
Am intrebat la o avocata si a zis ca procedurile de divort sunt foarte lungi si complicate chiar daca el este un delicvent si nu isi asuma responsabilitatile de tata .Nu stiu cum sa procedez.
Daca are condamnari penale poate are si interzicerea unor drepturi.
Luati legatura cu un avocat sa investigheze in concret.
Ati avea noroc daca ar fi asa dar trebuie stiut sigur.
doamna, depuneti actiune de substituire a semnaturii tatalui (vreau sa spun sora dv) apoi sau concomitent depuneti actiune de divort, e adevarat se va face citatia cu strainatatea (puscaria) acum sa nu va inchipuiti ca or sa-l aduca la divort... luati un avocat, apoi in functie de sentinta va luati sora si nepotii. incercati o scrisoare tradusa in lb germana ca tatal sa-si dea acordul pentru plecarea copiilor (poate reusiti sa-l convingeti cumva) si intre timp nu uitati problema divortului care oricum trebuie inceput in conditiile in care viata sorei si a copiilor este atat de nefericita.