avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura vanzare apartament

Buna ziua ma aflu intr-o dilema.In luna iunie acestui an bunica mea mi-a facut o procura de vanzare a apartamentului ei proprietate personala dobandit prin cumparare in anul 1992. Procura a fost facuta cu bunica mea de fata la care au mai fost prezenti si doi martori( suferea de arterita si nu putea sa scrie singura procura) la care notarul a mai solicitat si o adeverinta medicala din partea medicului psihiatru ( in care sa precizat ca este apta de a semna acte notariale valabila 24 de ore).Intre timp in septembrie( precizez ca apartamentul sa vandut in luna august) bunica a decedat.Acum unul dintre copii bunicii ( avea trei copii din care unul este tatal meu)cel mijlociu ma ataca in instanta cum ca as fi vandut ilegal imobilul.Dintre copii cel mare este si el decedat in urma unor probleme medicale .Intrebarea mea este daca eu am respectat toate legile procura ulterior notarul care a facut contractul de vanzare a verificat si el procura si restul actelor este posibil sa fiu acuzat de ceva anume? multumesc.
pretul cu care sa vandut ap a fost de 20 000 euro (in contract apare 23 000 euro deoarece atat este valoare in catalogul notarului) deci puteti calcula si d-voastra cu cat am mai ramas dupa cheltuielile avute
Neplacut, pretul nereal, fara a fi in procura, nu e o situatie buna, sincer. Ceea ce nu inseamna ca vanzarea aia va fi desfacuta, insa daca se va incerca, va fi la limita.
Ideea este ca eu ma intelesesem cu cel care ma contesta sai dau 15000 lei doar ca acum el vrea jumate jumate fara ca el sa fi avut vreo grija.si daca va fi sai dau sub ce forma ii dau eu banii? El pe langa toate astea mai este si bolnav psihic de prin 1980...
mitika255 a scris:

pretul cu care sa vandut ap a fost de 20 000 euro (in contract apare 23 000 euro deoarece atat este valoare in catalogul notarului) deci puteti calcula si d-voastra cu cat am mai ramas dupa cheltuielile avute

Cum putem calcula cu cat ati ramas?

Ca sa fac un rezumat (ma refer la ce reiese din acte): Dvs ati fost mandatat de bunica Dvs sa vindeti apartamentul, l-ati vandut cu 23000 de eur, nu exista nicio dovada ca ati inapoiat banii bunicii, nu exista dovada ca v-a oferit banii cu scopul de a nu-i da nimanui, ati facut cheltuieli cu bunica pentru care probabil aveti dovezi. Asadar din suma obtinuta scadeti sumele cheltuite pentru inmormantare si ingrijire (+eventuale dovezi de achitare a datoriilor) iar ce ramane impartiti la 3 sau la 2 (daca fratele decedat nu are mostenitori). Aceasta este suma care ar trebui sa-i revina tatalui Dvs.
Nu trebuie sa va faceti griji pentru anuarea contractului de vanzare-cumparare si, in opinia mea, nici pentru deschiderea succesiunii bunicii. Apartamentul s-a vandut cand aceasta era in viata si in deplinatatea facultatilor sale mentale....Veti afirma si proba cu martori si chitante, ca din pretul vanzarii, bunica si-a achitat datoriile avute, respectiv: costul cu ingrijirea acordata anterior si ulterior vanzarii, data de dvs., costul tratamentelor medicale si ale spitalizarii, in final ramanandu-va bani doar pentru inmormantare (locul de veci, slujba religioasa) si pentru pomenirile viitoare.....Consultati si un avocat, acesta putand sa va expuna mai pe larg intreaga situatie, functie de actiunea initiate de unchiul dvs. success!

Alte discuții în legătură

Nulitate contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager danielamoldovanu danielamoldovanu Buna seara Nu cred ca ,,executare silita\\" este titlul potrivit pentru mesajul care vreau sa il transmit. Iata despre ce este vorba: detin o propietate ... (vezi toată discuția)
Casa-mostenire ely_3n ely_3n O sa trec direct la problema fara a mai recurge la vreo introducere. Povestea pe scurt Eu si parintii mei am vandut apartamentul in care stateam si ne-am ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu bucluc Ioana Matei Ioana Matei Buna ziua! Va prezint intamplarea tatalui meu in vederea primirii unui sfat in solutionarea acestui caz. In anul 1991 a decedat bunicul, iar in anul 2008 a ... (vezi toată discuția)