avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare proces verbal

va zic si eu ce a patit prietena mea.
au prins-o cu 72 km/in localitate.radarul era la intrare in localitate, au oprit-o la iesire si i-au comunicat viteza prin statie.Deci agentul constatator nu este cel care a intocmit proc. verbal?se poate face contestatie pe chestia asta (are sanse de castig)?
A doua chestie, i-au dat 6 puncte si amenda 360 lei.Parca punctul era 54 lei, adica 54x6=324 lei.Oricum si daca sa zicem punctul de amenda e 60 lei (caz in care e corect 360 amenda), au trecut pe pv ca se poate achita jumatate din amenda in 48 de ore, suma de 120 lei .Dupa matematica mea 120 nu e 1/2 din 360. Ce ziceti pe motivele astea are sanse sa se anuleze proc verbal?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:01, 4 Aprilie 2009
Buna ziua,
iata ce am patit si eu: in data de 26.03.2009 primesc prin posta procesul verbal din data de 17.03.2009 prin care mi se comunica faptul ca in data de 19.02.2009 am depasit viteza legala in Barsaul Mare, Dej-Baia Mare.. Toate bune si frumoase, dar masina din fotografie nu este a mea iar eu in data de 19.02 erau la servici in Baia Mare, o pot dovedi cu martori si alte documente. Amenda nu am platit-o si nici nu am de gand sa o platesc. Se poate depune contestatie prin posta la Judecatoria Zalau, si ce ar trebui sa contina acel dosar, eu fiind din Baia Mare?
Va multumesc anticipat.
Aveti grija la termen si depuneti prin posta plangerea. Competenta este judecatoria de pe raza localitatii unde s-a savarsit contraventia. Trebuie sa anexati si actele justificative si trebuie sa cereti audierea unui martor. In orice caz, trebuie sa luati in calcul deplasarea la proces., chiar daca este costisitoare. Din experienta am constatat ca este in avantajul petentului prezenta acestuia in fata instantei.
Din ce povestiti aveti sanse dar ar trebui sa faceti dovada ca masina nu va apartine ( a fost a dvs??)si ca nu va puteati afla acolo.Daca ati fost proprietarul acelei masini, situatia se complica.Cereti ajutorul unui avocat.

succes
av. Ileana Schwarz
Buna,
masina nu este si nu a fost a mea niciodata, singura mea legatura cu acel radar este ca intr-adevar am fost surprins intr-o alta luna, cand am platit amenda si s-a incheiat povestea. Pot sa cer judecarea cazului in lipsa?, sau sa cer stramutarea cazului la Baia Mare? Mai mult ca sigur ca s-au incurcat la redactarea procesului verbal, acum eu trebuie sa demonstrez acest lucru...
Se poate cere si judecarea cazului in lipsa. Radarul era fix sau mobil?
Sunt multe aspecte ce trebuiesc vizate la incheierea unui proces verbal. Intr-adevar, riscul este al petentului in ceea ce priveste reusita, intrucat nu va va garanta nimeni ca o sa castigati! Insa, asa cum ati spus, amenda e platita, deci aceasta plata nu o veti mai recupera!! Dar daca ati face contestatia avocatul poate cere cheltuieli de judecata, asadar va recupera atat cheltuielile avansate cat si amenda pe care altfel nu o veti mai recupera.
Pe de alta parte trebuiesc vizate mai multe puncte: corectitudinea completarii p-v cat si datele despre aparatura utilizata cat si despre agentul constatator.
Asa ca.... cine nu isi asuma riscul nu poate castiga!
Cu stima...

Alte discuții în legătură

Agent constatator diferit de cel care a intocmit pv taras7d taras7d Salutare, Am fost oprit pentru ca \"a condus cu 91 km/h in localitate\", adica cu 31 km/h mai mult decat limita legala, in plus scrie si tipul ... (vezi toată discuția)
6 puncte pt ca nu am avut la mine talonul masinii,desii legea spune 4 puncte cyp424 cyp424 buna ziua aseara am mers sa duc masina la garaj,care e situat la 5 case departare de unde locuiesc,si nu am luat nici un act,nici macar telefonul cu ... (vezi toată discuția)
Contestare pv depasire viteza mariuslm mariuslm Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am fost amendat pentru depasirea limitei de viteza in localitate cu 86 km/h. Nu am semnat procesul verbal, iar astazi l-am ... (vezi toată discuția)