avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recurs partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recurs partaj

Buna ziua. In 3 octombrie am finalizat un proces de partaj . Asta la 1 an dupa incheirea divortului. Dansul cerea in total 9000 de euro care sustinea ca i-am cheltuit in interes propriu si iresponsabil. Cand am primit citatia avem sentimente amestecate de nervi cu o distractie copioasa. Asta este irelevant. Intrebarea mea este urmatoarea: daca depune recurs la sentinta are sanse de castig. Sentintaspune urmatoarele: accepta in parte cererea de chemare in judecata. Respinge cererea reclamantului de obligare a paratei la plata sumei x si respinge ocererea de obligare la plata cheltuielilor de judecata de catre parata. Admite cererea paratei de obligare la plata sumei de 1500 ron aceste constituind cheltuoeli avocatiale. Sper sa intelegeti fiindca am scris din ce mi-am amintit Va am citit peportalul judecatoriei. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Dorisanna , utilizator 00:44, 13 Noiembrie 2013
Va multumesc! Sper sa fie asa. oricum inca astept comunicarea desi au trecut 31 de zile....dar mna....intentionez sa cer daune morale daca depune recurs. De 2 ani aproape ma plimb prin tribunale pt ca asa ii place lui. Sper sa obtin si daunele morale. Dar asta doar daca depune recurs. Altfel o las asa si il execut silit pt cei 1500 ron din procesul acesta. De buna voie nu o sa mii dea.
Nu cred nici ca dvs veti obtine daune morale.
Doamna, din moment ce dv, partile, nu v-ati inteles sa impartiti bunurile din timpul casniciei si ati apelat la instanta pentru a decide in locul dv, nu puteti solcita daune morale pentru exercitarea unei cai de atac pe care legea v-o pune la dispozite.
Nu au existat bunuri comune. Decat un mixer si o placa de par. Ambele au ramas la dansul. Si in momentul separarii nu exista nici macar contul respectiv fiindca fusese inchis cu cateva luni inainte si lichidat de catre el cu alte cateva luni inainte de inchiderea acestuia. El imi cerea defapt niste bani cheltuiti cu cel putin 6-7 luni inainte de separare. In momentul cand a inceput pricesul de divort eram deja de aproape jumatate de an separati. Si nu am avut nici un bun comun.
Dupa divort - apare dl Partaj care are etapele urmatoare = 1) FOND,,,apoi 2) APEL,,3) RECURS,,si 4) CONTESTATIE IN ANULARE.. Din ce a-ti scris dvs =
Sentinta spune urmatoarele: accepta in parte cererea de chemare in judecata.
= inteleg eu ca e vorba de Fond,,iar dupa Fond,,treapta urmatoare este - APELUL
Sa nu confundati = Apelul cu Recursul sau Sentinta civila cu Decizia civila ,,bine ??

Alte discuții în legătură

Solutie proces! haller haller Buna ziua! As dori sa mi se explice si mie solutia din [b]apel[/b]. La prima instanta pe fond s-a dat urmatoarea solutie: \\"Solutie: HOT.-Respinge ... (vezi toată discuția)
Proces cu banca ddaniel ddaniel Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: In anul 2014 am dat in judecata o banca din Romania in care am reclamat clauzele abuzive in care am ... (vezi toată discuția)
Divort hotarare definitiva ? aura dana aura dana Sotia a castigat procesul de divort cu daune morale, la judecatorie din culpa exclusiva a sotului, dovedit cu martori. Sotul a facut recurs, iar la tribunal ... (vezi toată discuția)