avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carnet de munca

Buna seara,

Am fost angajata 3 luni la o firma cu contract individual de munca inregistrat la ITM. In momentul in care mi-am dat demisia am aflat ca nu imi facusera carte de munca desi imi spusesera ca am. Acum sunt angajata la o alta firma si mi se pare ca istoria se cam repeta. In momentul in care m-am angajat la ce-a de-a doua firma mi-au spus ca imi vor face carte de munca, dar nu am semnat decat contractul. In urma unei discutii avute cu o verisoara de-a mea care este contabila mi-a spus ca se semneaza si cartea de munca de catre angajat, nu doar contractul. Pe internet am gasit aceasta ordonanta:
Conform OUG 148/2008:
"Art. 296. - (1) Vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se probează cu carnetul de muncă.

In cazul in care decid sa-mi schimb jobul, cu ce pot dovedi ca am lucrat anterior la alte 2 firme?

Ma poate lamuri si pe mine cineva care este treaba de fapt cu acest carnet de munca in prezent? Pentru ca din discutiile avute cu verisoara mea, ea mi-a spus ca adeverinta de vechime in munca tine loc de vechime pana la intocmirea cartii de munca, din ce-am mai citit pe net, altii ziceau ca mai nou sunt carnete de munca electronice.
Ma poate ajuta cineva cu vreo informatie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Raluca Nicolaescu , Consilier juridic 23:16, 31 Martie 2009
pakos a scris:

Nu trebuie sa semnati carnetul de munca. Acesta se completeaza de ITM sau angajator, dupa caz. Solicitati eliberarea unei adeverinte de vechime ( exista un formular tip) de la fostul angajator, vizata de ITM, pe baza careia vi se va putea completa ulterior in carnetul de munca vechimea corespunzatoare.

Trebuie sa va contrazic, carnetul de munca se semneaza pe a doua pagina unde scrie " semnatura titularului"
teoretic. practic.... nu are nicio importanta daca semneaza sau nu pe carnetul de munca.
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
pakos, utilizator
pakos a scris:

teoretic. practic.... nu are nicio importanta daca semneaza sau nu pe carnetul de munca.

este cu totul alta discutie .........
Nu va faceti probleme. Solicitati de la fostul angajator CIM-ul in original, decizia de incetare a contractului de munca si adeverinta de vechime. Cand ve-ti pleca de la actualul loc de munca, solicitati adeverinta de vechime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmirea carnetelor de munca retroactiv enticing enticing Buna ziua, Revin cu o mai veche problema, larg dezbatuta si totusi inca neelucidata (atat pentru mine cat si pentru altii), acea a intocmirii carnetelor de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime anca.b anca.b Buna ziua, Am fost angajata la o firma pentru o perioada de un an, fara carte de munca, dar cu cim. Actualul angajator, la care am carte de munca de ... (vezi toată discuția)
Carte de munca alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Avem o persoana care a fost angajata pana in luna iunie in cadrul societatii noastre, dar cartea de munca a tinut-o aks. ... (vezi toată discuția)