avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

Buna seara, am un contract de intretinere (in care trebuie sa asigur medicamente, hrana, curatenie,si spitalizare), in care intretinuta refuza orice beneficiu al contractului,si as vrea sa intreb daca vreau sa schimb o usa de intrare, imi trebuie acordul ei?

- ce pot sa fac daca refuza sa-i fac curatenie, (a schimbat iala la usa, si nu pot intra) ? si nu ma lasa sa-i spal hainele? (nu ma lasat sa-i schimb lenjeria de pat din decembrie, nu se spala pe corp,...)
Cel mai recent răspuns: balazszsuzsa , utilizator 13:48, 1 Noiembrie 2013
imobilul in care dansa locuieste este proprietatea dansei sau proprietatea dvs? ce fel de act ati facut? vancare cumparare cu clauza de intretinere? daca imobilul este al dvs, puteti schimba usa de la intrare dar in caz contrar nu aveti acest drept.
ar trebui sa va mergeti insotit de un tert in momentul in care doriti sa o vizitati pe intretinuta , in vederea indeplinirii obligatiilor asumate in virtutea contractului de intretinere . iar daca dansa refuza sa va dea acces in imobil , refuza medicamente, hrana etc. din partra dvs, intocmiti un inscris sub semnatura privata in care mentionati despre refuzul acesteia , iar martorul sa semneze acest inscris. acesta va poate fi de folos in instanta , in eventualitatea unui proces cu doamna in cauza.
este contract de intretinere cu uzufruct viager; este imobilul ei, si noi locuim la ea,
aproape totul este o ruina :) (pe usa intra frigul cat degetul, ), si nu ne lasa sa refacem nimic,
balazszsuzsa a scris:

Buna seara, am un contract de intretinere (in care trebuie sa asigur medicamente, hrana, curatenie,si spitalizare), in care intretinuta refuza orice beneficiu al contractului,si as vrea sa intreb daca vreau sa schimb o usa de intrare, imi trebuie acordul ei?

- ce pot sa fac daca refuza sa-i fac curatenie, (a schimbat iala la usa, si nu pot intra) ? si nu ma lasa sa-i spal hainele? (nu ma lasat sa-i schimb lenjeria de pat din decembrie, nu se spala pe corp,...)

Si matusa mea se afla in aceiasi situatie,baba de care trebuie sa aibe grija nu o mai primeste in curte....ultima data a aergat-o cu bastonul pe strada si a lovit-o pe spate.Ii lasa mancarea la poarta sau la usa casei daca nu este acasa.
Dar baba nu recunoaste neam.
cum pot sa fac curat la ea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere balazszsuzsa balazszsuzsa Buna seara, am un contract de intretinere, in care eu sunt intretinator.Problema e ca intretinutul refuza orice intretinere, (mancare, curatenie, nu ma lasa ... (vezi toată discuția)
Contracy v.c. cu clauza de intretinere cu uzufruct viager manea florentina manea florentina Buna ziua . Am incheiat in 2003 un contract v.c. cu matusa mea, in anul 2007 ma dat in judecata ptr rezilierea contractului pe care l-am gastigat cu succes in ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere- refuzul intretinerii, ce este de facut? balazszsuzsa balazszsuzsa buna seara , as dori si eu un raspuns, ce se poate face in cazul in care sa incheiat un contract de intretinere, cu clauzele de intretinere, asigurare hrana, ... (vezi toată discuția)